Lukašenko uhapsio advokaticu svoje ljute protivnice: Ljudmila juče nestala, danas je našli u zatvoru

Ljudmila Kazak je prenela nekoliko poruka koje je Kolesnikova poslala iz zatvora, ohrabrujući demonstrante da nastave proteste proitiv vlade

  • 5
Belarus Protests

Dmitri Lovetsky

U Belorusiji je zadržana u pritvoru advokat Ljudmila Kazak, koja zastupa istaknutu opozicionu aktivistkinju Mariju Kolesnikovu, uhapšenu ranije ovog meseca usred masovnih protesta protiv poredsednika Aleksandra Lukašenka.

Kazak je nestala u četvrtak, a policija je kasnije potvrdila da je ona zadržana u pritvoru.

Prema navodima advokata Kazak, ona se suočava sa administrativnim optužbama za učestvovanje u nedozvoljenom skupu i pružanje otpora jednom policajcu, prenosi AP.

Kazak je prenela nekoliko poruka koje je Kolesnikova poslala iz zatvora, ohrabrujući demonstrante da nastave proteste proitiv vlade, koji traju skoro sedam nedelja u Belorusiji.

Kolesnikova se suočava sa optužbama za podrivanje državne bezbednosti i preti joj kazna od pet godina zatvora, ako bude osuđena.

Ona tvrdi da su je pripadnici bezbednosnih službi odvezli do granice sa Ukrajinom kako bi je naterali da napusti zemlju, ali da je pocepala pasoš.

Kolesnikova je rekla i da su policajci pretili da će je ubiti.

Aleksandar Lukašenko je u sredu položio zakletvu za novi mandat tokom inauguracije, koja je održana bez prethodne najave i koju su opozicija i EU proglasili nelegitimnom.

Video: Belorusija, zemlja čuda: Nema siromašnih ali nema ni demokratije

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Drasko

    25. septembar 2020 | 16:22

    Bravo Lukasenko, rasturaj ih iz temelja te koji bi po nalogu zapada da od Belorusije naprave ono sto su napravili od Sfrj i Srbije.

  • Aca

    25. septembar 2020 | 17:13

    Ziveo Brat Lukasenko!!!Srbi su uz tebe!!!

  • Sila sa istoka

    26. septembar 2020 | 04:58

    Belorusija je prvi bedem odbrane Rusije, i zato su sa zapada navalili da je rasture i postave svoje igrace, ali na tvrdo su naisli, ne moze !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA