Dileri droge sve više koriste električne trotinete: Prođu neprimetno, policija ne može da ih uhvati

Bande čak nude besplatne trotinete kako bi namamili nove regrute

  • 0
Electric scooters, električni trotinet Foto: Shutterstock

Trgovci drogom sve više se odlučuju za jedno prevozno sredstvo kako bi na svom putu izbegli policiju. Reč je o električnim trotinetima, uz pomoć kojih neki kriminalci u Velikoj Britaniji ostaju "ispod radara".

Ove tihe mašine, koje idu do 70 kilometara na sat, dovode do toga da trgovci drogom ostaju gotovo neprimećeni dok haraju gradskim ulicama.

Britanska policija navodi da zaplenjuje sve veći broj mašina koje koštaju oko 400 dolara i kojima je ilegalno voziti se, osim na privatnom posedu.

Bande čak nude besplatne trotinete kako bi namamili nove regrute.

Kriminolog Mohamed Kasim je za "Mirror" rekao da posedovanje električnih trotineta omogućava trogvcima drogom da se sakriju.

- Mame tinejdžere besplatnim skuterima, a zatim ih nateraju da idu gradovima poput Londona i Birmingema i vrše isporuke. Znaju da je malo verovatno da će biti zaustavljeni - rekao je on.

Engleska, napad, ubadanje, policija Foto: Tanjug/AP

I saobraćajna policija se takođe oglasila na društvenim mrežama kako bi upozorila na ovu pretnju.

Kasim, ou Londonske škole ekonomije, dodao je da su "blještavi automobili" prošlost.

- Shvatili su da će uspeti samo ako se sklone sa radara. Čim sam saznao za e-trotinete pomislio sam da će oni biti sledeća velika stvar za dilere. Možete da se držite dalje od utabane staze i da se držite dalje od kamera. A ako se dogodi najgore, možete da bacite trotinet i trčite. Oni nemaju stvarnu vrednost, za raliku od automobila - naveo je on.

Na primer, u Keteringu, u Nortantsu, ovog meseca su vozači skutera viđeni sa "vrećama punim droge" u blizini osnovne škole.

Video: Električni trotineti: Kako je omiljena igračka postala revolucija koja vam u Beogradu štedi i 500 €

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA