• 0

Ne smiruju se požari u Kaliforniji: Gori oblast u kojoj se proizvode neka od najboljih vina na svetu

, Telegraf

Požari u vinogradarskim oblastima uništili su 44 kvadratna kilometra zemljišta

  • 0
Kalifornija požar, SAD, USA, Amerika, California Wildfires

Foto: Tanjug/AP

Vatrogasci u američkoj saveznoj državi Kalifornija bore se sa novim požarima u oblastima u kojima se nalaze vinogradi, severno od San Franciska, dok jaki vetrovi raspiruju vatrenu stihiju.

Požari su izbili u Napa-Sonoma oblasti gde se proizvodi vino i u Šasta oblasti na severu Kalifornije, što je nateralo mnoga domaćinstva na evakuaciju.

U vinogradarskoj oblasti požari su zahvatili nekoliko vinarija i domova u Santa Rosi, preneo je sinoć "San Francisko kronikl", navodeći da su evakuisani korisnici doma za stare.

Adventistička bolnica Sveta Helena saopštila je da je obustavila prijem i sve pacijente evakuisala, prenosi Glas Amerike

Požari u vinogradarskim oblastima uništili su 44 kvadratna kilometra zemljišta, naveo je Sekretarijat za šumarstvo i protivpožarnu zaštitu Kalifornije.

Mnoga istraživanja su poslednjih godina dovodila u vezu požare u Americi sa globalnim zagrevanjem i sagorevanjem uglja, nafte i gasa, pogotovo što je klima u Kaliforniji postala suvlja usled promena, što biljke u toj oblasti čini znatno podložnijim zapaljivanju, navodi VOA.

Tokom vikenda, isključena je struja u oblastima u kojima su jaki vetrovi zbog mogućnosti da se ošteti infrastruktura i izazovu nove požari.

Ove godine u Kaliforniji je bilo više od 8.100 požara koji su uništili gotobo 15.000 kvadratnih kilometara zemljiša, uništili više od 7.000 zgrada i usmrtili 26 ljudi, dodaje Glas Amerike.

Video: Požarnado: Obratite pažnju na sav užas noći, vetra i plamena

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima