≫ 

Kada je Tramp, zaista, zaražen koronom, pre 36, ili pre 72 sata, koja pominje njegov doktor?

U međuvremenu, oglasio se i Tramp porukom na Tviteru

  • 5
Donald Trump Tramp Foto: Tanjug/AP

Doktori predsednika Donalda Trampa rekli su da je prošlo 72 sata od kako mu je dijagnostikovan Kovid odnosno da se to desilo u sredu, što ne odgovara onome što se zna ili što je objavljeno, piše Gardijan.

- Samo 72 sata od dijagnoze sada, prva nedelja Kovida, naročito sedam do 10, najkritičnija je u određivanju verovatnog toka bolesti - rekao je Trampov doktor Šon Konli na konferenciji za novinare.

BBC podseća da je Tramp potvrdio da je pozitivan na korona virus rano u petak, pre oko 36 sati.

I Gardijan podseća da je saopšteno da je Tramp zaražen korona virusom u noći između četvrtka i petka. To znači da je Tramp navodno otišao u Minesotu i Nju Džersi znajući da ima Kovid 19.

Dakle, ili je doktor Šon Konli pogrešio sa dijagnozom, ili Trampu nije rečeno da ima Kovid 19 ili nije govorio istinu, ocenjuje britanski list, prenosi Tanjug.

Međutim, Konli je rekao da je Tramp testiran u četvrtak, a ne u sredu.

- Četvrtak posle podne, posle vesti o bliskom kontaktu, je kada je ponovo testiran i s obzirom na kliničke indikacije, i tada smo kasno te noći dobili PCR potvrdu da jeste - rekao je Konli.

Možda je Konli mislio da je Tramp testiran u sredu i ponovo u četvrtak.

Ali ta poruka je nejasna i haotična, dodaje Gardijan.

Bela Kuća reagovala

Ubrzo pošto je izjava lekara Šona Konlija izazvala spekulacije da je američkom predsedniku Donaldu Trampu korona virus dijagnostikovan dan ranije nego što je to objavljeno, Bela kuća pojašnjava izjavu.

Očigledno je doktor Donalda Trampa Šon Konli mislio da su prošla tri dana od postavljanje dijagnoze Kovida predsedniku (to je povrđeno u četvrtak uveče), a ne 72 sata od kako se dokazalo da je pozitivan na Kovid 19, prenosi Gardijan.

- Zvaničnik Bele kuće objašnjava vremenski sled koji je izneo doktor Konli. On navodi da je Konli mislio da kaže da je prošlo tri dana, a ne 72. sata od kad je postavljena dijagnoza u četvrtak noć - objavila je na Tviteru dopisnica Vol strit džurnala iz Bele kuće Rebeka Bolhaus.

Poslednji Trampov tvit

Tramp se na Tviteru oglasio pre nekoliko minuta izražavajući zadovoljstvo zbog napretka.

- Lekari, medicinske sestre i sve u velikom medicinskom centru Volter Rid, kao i drugi iz isto tako neverovatnih institucija koji su im se pridružili, neverovatni su! U poslednjih šest meseci postignut je ogroman napredak u borbi protiv ove kuge. Uz njihovu pomoć, osećam se dobro - poručio je.

Video: Trampa preneli u bolnicu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    3. oktobar 2020 | 21:40

    Држи се царе - не могу другачије. Прошло је време америчких јавних атентата на председнике.

  • Tihi

    3. oktobar 2020 | 21:27

    Uf što me nešto zabole za Trampa , sve se nešto češkam.

  • Srle

    3. oktobar 2020 | 21:08

    Laž

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA