≫ 

Trampa nije briga za pravila: Skinuo masku čim je stigao u Belu kuću, kaže da je možda imun

Njegovih nekoliko poteza tokom bolesti šokiralo je javnost, a poslednji je taj da je skinuo zaštitnu masku sa lica čim je stigao u Belu kuću iako je sigurno bilo članova osoblja oko njega

  • 3

Američki predsednik Donald Tramp napustio je vojnu bolnicu "Volter Rid" u ponedeljak uveče, nakon što je tamo proveo tri dana i primao terapiju protiv korona virusa.

Njegovih nekoliko poteza tokom bolesti šokiralo je javnost, a poslednji je taj da je skinuo zaštitnu masku sa lica čim je stigao u Belu kuću iako je sigurno bilo članova osoblja oko njega.

U trenutku kada je napuštao bolnicu dobio je pitanje: "Koliko je vaših zaposlenih bolesno? Da li mislite da ste možda vi "super prenosilac"?

- Hvala vam, puno - kratak je bio predsednik.

Stigao je u Belu kuću i istog momenta, uprkos savetima zdravstvenih radnika, skinuo je zaštitnu masku, iako je njena namena da zaštiti i druge od virusa, piše "Business Insider".

Opisujući Trampov povratak kao dramatičan, svetski mediji prenose da je on, nakon što je izašao iz helikoptera i popeo se stepenicama na balkon na južnoj strani rezidencije, skinuo masku i novinarima rekao da se oseće "zaista dobro".

Kako primećuju mediji, američki predsednik, koji je od početka pandemije umanjivao značaj korona virusa, nakon što je na balkonu mahao, salutirao i pokazivao podignute palčeve, ušao je u Belu kuću ne noseći masku.

U video snimku iz Bele kuće objavljenom na Tviteru, Tramp je pozvao Amerikance da se ne plaše korona virusa i ne dozvole da dominira njihovim životima.

- Mnogo sam naučio o korona virusu i jedna stvar je sigurna: ne dozvolite da dominira vašim životima. Ne plašite ga se. Pobedićete ga. Imamo najbolju medicinsku opremu, najbolje lekove, sve nedavno razvijeno i pobedićete ga - rekao je Tramp.

Naveo je da se nije dobro osećao, ali da je mogao da izađe pre dva dana jer se osećao sjajno, bolje nego pre 20 godina.

- Mi smo najveća zemlja na svetu. Vraćamo se nazad na posao i kao vaš lider moram to da uradim iako znam da postoji opasnost. Izađite, budite oprezni, ali to je u redu, sad sam dobro, možda sam imun, ne znam. Ali ne dajte da dominira vašim životima, izađite - poručio je Tramp i dodao da vakcina stiže "momentalno".

Lekari su ranije naveli da se Trampovo stanje poboljšalo nakon što je primio nekoliko terapija.

Izašao iz bolnice da maše pristalicama

Da podsetimo, predsednik je i u nedelju šokirao Amerikance potezom koji su mnogi ocenili "političkom predstavom".

On je tada nakratko izašao iz bolnice, kako bi iz vozila pozdravio svoje pristalice, što je izazvalo brojne kritike, a pogotovo lekara koji radi u toj bolnici.

Tramp (74) je tako iz SUV-a, noseći masku na licu snimljen kako maše pristalicama okupljenim ispred bolnice.

Dr Džejms Filips, lekar koji radi i u bolnici Volter Rid i šef katedre za medicinsku katastrofu na Univerzitetu Džordž Vašington, ovu Trampovu vožnju opisao je kao "ludost".

- Taj predsednički SUV nije samo otporan na metke, već je hermetički zatvoren protiv hemijskih napada. Rizik od transmisije Kovida-19 unutra je visok. Neodgovornost je zapanjujuća - napisao je doktor na Tviteru.

- Možda će da se razbole. Možda će da umru. Sve zbog političke predstave. Tramp im je zapovedio da rizikuju živote zbog pozorišta. Ovo je ludost - rekao je doktor Filips, lekar i profesor hitne medicine na Univerzitetu Džordž Vašington.

Tramp spreman za debatu

Donald Tramp planira da učestvuje u predsedničkoj debati zakazanoj za 15. oktobar sa demokratskim protivkandidatom Džoom Bajdenom, uprkos tome sto je oboleo od korona virusa, saopštio je njegov portparol Tim Murto.

- Predsednik namerava da učestvuje u debati - rekao je Murto za Foks njuz, nakon što se Tramp vratio iz bolnice Volter Rid u Belu kuću.

U drugoj debati koja treba da bude održana u Majamiju, kandidati bi trebalo da odgovaraju na pitanja glasača.

Potpredsednička debata između aktuelnog potpredsednika Majka Pensa i kandidata demokrata Kamale Haris biće održana sutra.

Video: Tramp napustio bolnicu, provozao se i veselo pozdravio okupljene pristalice

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bale

    6. oktobar 2020 | 12:58

    Bravo kralju sredi ih bar ti dok narod cuti

  • Aca

    6. oktobar 2020 | 14:05

    Bravo legendo neces da se pokoris dubokoj drzavi svi narodi sveta su uz tebe pravi naravno!!!Ziveo Tramp do pobede!!!

  • Sam

    6. oktobar 2020 | 14:00

    Cija pravila? Duboke drzave?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA