Deka i baka kidnapovani, prevezeni u Kanadu, otmičari tražili otkup od 3,5 miliona: Sve zbog kokaina

Do otmice je došlo nakon što je policija zaplenila 49 kg kokain koji su navodno prevozili njihov unuk i njegova majka za veću organizaciju

  • 0
James, Sandra Helm Foto: Facebook/New York State Police

Grupa dilera droge kidnapovala je dedu i babu jednog saradnika u državi Njujork i navodno su od njega pokušali da iznude 3,5 miliona dolara u kokainu, saopštila je policija. Babu i dedu kao taoce držali su u Kanadi.

Džejms Helm (76) i njegova supruga Sandra (70) kidnapovani su iz svog doma 27. septembra i prevezeni preko granice sa prekrivenim glavama. Kidnapovala su ih četvorica muškaraca.

Sledećeg dana Džejms se nije pojavio na poslu. Kada je jedan od njihovih sinova otišao u njihovu kuću kako bi ih proverio, video je da su ulazna vrata otvorena, nakon čega je pozvao policiju, prenosi New York Post.

James, Sandra Helm Foto: Facebook/New York State Police

Sin je ubrzo primio telefonski poziv od muškarca, koji mu je rekao da on i njegovi saradnici drže par kao taoce.

Muškarac mu je rekao da žele da ih razmene za 49 kilograma kokaina, za koji veruju da je ukrala osoba koju vlasti u dokumentima identifikuju kao "Individua 1" ili za 3,5 miliona dolara, koliko vredi ukradena roba.

U sudskim dokumentima se ne navodi da li "Individua 1" ima neke veze sa bračnim parom Helm, ali njihov unuk Mekenzi Helm (28) i njegova majka Mišel Helm su nedelju dana ranije uhvaćeni u Vermontu, zbog navodnog transporta kokaina za veću organizaciju.

Uprava za borbu protiv droga zaplenila je 49 kilograma kokaina iz iznajmljenog kombija, ali hapšenje nije objavljeno u javnosti, kako nijedan saradnik ne bi saznao za to.

Na sreću, kanadske vlasti su ušle u trag telefonu i pronašle par u kući u Magogu, gde su baba i deda držani kao taoci. Par je spasen, objavile su vlasti.

James, Sandra Helm Foto: Facebook/New York State Police

Policija je zbog kidnapovanja uhapsila pet muškaraca, među kojima su i otac i sin.

Oni su se u utorak ujutru pojavili na sudu u Montrealu zbog optužbi za kidnapovanje i iznudu.

Džejms Helm je kratko potvrdio za medije da su on i njegova supruga dobro.

Mekenzi i njegova majka Mišel Helm izjasnili su se da nisu krivi po jednoj tački zavere za distribuciju velike količine kokaina ove nedelje i pušteni su iz pritvora, prenosi NBC 5.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA