≫ 

Ko je prvi pokrenuo vatru tokom primirja u Nagorno Karabahu? Oštre optužbe zaraćenih strana

Cilj primirja je da se razmene tela i zarobljenici

  • 0
Stepanakert, Nagorno-Karabah Foto: Tanjug/AP

Jermenija i Azerbejdžan večeras su razmenile optužbe za kršenje dogovorenog prekida vatre iz humanitarnih razloga u Nagorno Karabahu.

Jerevan tvrdi da je Baku izveo raketni napad na nekoliko naseljenih oblasti u Nagorno Karabahu, a ima izveštaja i o granatiranju Stepankerta.

- Trenutno neprijatelj izvodi raketne napade na gradove Martuni, Šuši i druga naselja - naveo je predstavnik jermenskog ministarstva odbrane Arsrun Hovhanisijan u postu na Fejsbuku.

Večeras je, kako je preneo TASS, granatirana i prestonica Nagorno Karabaha Stepankert.

Sa druge strane, ministarstvo odbrane Azerbejdžana objavilo je da su jermenske snage gađale grad Terter u Nagorno Karabahu i tako prekršile prekid vatre dogovoren iz humanitarnih razloga.

Azerbejdžan i Jermenija su uz posredovanje Rusije posle 10 sati razgovora dogovorili prekid vatre, koji je stupio na snagu u podne. Primirje je dogovoreno iz humanitarnih razloga, radi razmene zarobljenika, tela nastradalih u borbama, a dogovoreno je i pokretanje suštinskih mirovnih razgovora pod okriljem Minske grupe OEBS.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA