≫ 

Meteorolozi zabrinuti: Vremenske anomalije u Rusiji, rastu temperature u "ledenim oblastima"

U nekim regionima na severozapadu i u centralnim delovima Rusije temperatura će biti niža za nekoliko stepeni od uobičajene

  • 1
Rusija Sibir vrućine Arktik Foto: Tanjug/AP

Temperatura koja će biti viša za 12 do 14 stepeni od uobičajenih vrednosti predviđa se ovih dana u oblastima severne Jakutije i Kamčatke na istoku Rusije, dok će regioni na severozapadu i u centralnom delu Rusije biti zahvaćeni hladnim talasom, saopštio je direktor za istraživanje državne ruske hidrometeorološke stanice Roman Vilfand.

- U ovim regionima biće neuobičajeno toplije. Iako govorimo da će biti toplije za 12 do 14 stepeni, to znači da će se temperatura u severnoj Jakutiji i Kamčatki kretati od nule do minus četiri stepena - objasnio je Vilfand za agenciju TASS, prenosi Tanjug.

S druge strane, neočekivano hladnije će sredinom iduće sedmice biti u nekim regionima na severozapadu i u centralnim delovima Rusije gde će temperatura biti niža za nekoliko stepeni od uobičajene.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DRagutin

    19. oktobar 2020 | 07:21

    Stvarno baš čudno... Ali za one koji ne znaju, da su upravo te lokacije poligoni za testiranje atomskih bombi! I ko zna šta su sve pobacali tamo od silnog testiranja novog oružja i sada im se priroda sveti zbog toga! Stvarno je ta priroda bezobrazna.... .....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA