• 0

Prekid vatre samo na papiru: Nastavljeni sukobi za Nagorno-Karabah, gubici na jermenskoj strani

, Telegraf

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana saopštilo je da su njihove snage prisilile jermensku stranu na povlačenje sa važnih tačaka i brojnih pozicija u oblasti Kubadli, uz teške gubitke u ljudstvu i naoružanju

  • 0
Nagorno Karabah

Foto: Tanjug/AP

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana saopštilo je da su i danas nastavljene borbe oko Nagorno-Karabaha na celoj liniji fronta.

Prema saopštenju Ministarstva, borbe su različitim intenzitetom vođene juče i tokom noći u pravcu Agdere-Agdam, Fizuli-Džabrail i Zangilan-Kubadli.

- Neprijatelj je granatirao odbrambene položaje azerbejdžanske vojske lakim naoružanjem, minobacačima i topovima - stoji u saopštenju, javlja Tas s, a prenosi Tanjug.

Dodaje se da su azerbejdžanske snage prisilile jermensku stranu na povlačenje sa važnih tačaka i brojnih pozicija u oblasti Kubadli, uz teške gubitke u ljudstvu i naoružanju.

Jermenija i Azerbejdžan postigli su u subotu drugi po redu sporazum o humanitarnom prekidu vatre, koji je stupio na snagu u ponoć po lokalnom vremenu, ali su dve zemlje odmah počele da optužuju jedna drugu za kršenje primirja.

Obnovljeni sukobi oko Nagorno-Karabaha izbili su 27. septembra nakon što su su se tokom leta azerbejdžanske i jermenske snage sukobile na granici dve zemlje.

Video: Smrt heroja: Azerbejdžanski pilot se 3 puta vraćao da napadne Jermene pre nego što su ga oborili

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima