≫ 

Haos u Italiji: Protest protiv novih mera, vatra na ulicama Milana i Torina

Porast broja obolelih je doveo do zatvaranja barova i restorana u 18 sati, a zatvorene će ponovo biti i teretane, bazeni, bioskopi i pozorišta

  • 21

Uvođenje novih mera za sprečavanje širenja korona virusa u Italiji dovelo je do haosa u nekoliko gradova. Situacija je u nekim mestima ekskalirala, a kritično je na ulicama Milana i Torina.

Porast broja obolelih je doveo do zatvaranja barova i restorana u 18 sati, a zatvorene će ponovo biti i teretane, bazeni, bioskopi i pozorišta.

Demonstranti su ljudi zbog novih odluka u Milanu bacali Molotovljeve koktele i blokirali saobraćaj, piše La Repubblica.

Situacija je napeta i u Torinu, gde su demonstranti bacali dimne bombe, a povređen je jedan fotograf.

"La Repubblica" piše da je situacija u nekim gradovima eskalirala i da su ekstremističke grupe značajno uticale na napetost tokom protesta.

Mere, oko kojih su se juče dogovorili vlada premijera Ðuzepea Kontea u Rimu i regionalne vlasti, uvode se nakon dve noći protesta u Napulju i Rimu protiv policijskog časa, koji je na snazi u više regiona od prošle nedelje, javlja Rojters.

Svesna ogromnih troškova gašenja ekonomije, rimska vlada je izjavila da ne želi da ponovi sveobuhvatno zaključavanje naloženo u prvoj fazi krize. Ali bila je primorana da postupno pojačava ograničenja, jer je pandemija ubrzavala nakon što je preko leta usporen rast broja novih slučajeva.

Uredba podstiče ljude da ne izlaze iz kuća i da ograniče kontakte sa bilo kim izvan njihove uže porodice, ali ne nameće obavezni policijski čas ili zaključavanje i omogućava radnjama i većini preduzeća da ostanu otvorene.

Ipak, usluga u barovima i restoranima biće podvrgnuta nizu kontrola kako bi se ograničila zaraza, a bioskopi, pozorišta, igračke sale i diskoteke biće zatvoreni.

Uredba takođe nalaže da se do tri četvrtine nastave u srednjim škola izvodi putem interneta kako bi se ograničio broj učenika u školskim zgradama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Psihopata

    26. oktobar 2020 | 23:22

    Mene moji nagovaraju da primim vakcinu, a ja neću. Evo još nije ni došla vakcina protiv kurone ja i moji ne pričamo zato što oni pošto, poto žele da me čipuju. Reko samo preko mene mrtvog!

  • Mile

    26. oktobar 2020 | 23:25

    dok se ne pohapse fasisti szo nece biti mira samo krvoprolica ceka nas rat

  • zvoncica

    26. oktobar 2020 | 23:16

    Pa nismo mi najgori ❤️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA