≫ 

Napadač iz Nice ima samo 21 godinu: U Francusku nedavno stigao iz Italije

Poreklom je iz Tunisa

  • 14
Teroristički napad Nica Francuska

Foto: Tanjug/AP

Tunišanin osumnjičen za napad nožem u Nici je 21-godišnji Brahim Oso, saopštila je francuska policija.

On potiče iz sela Sidi Omar Buhažla nedaleko od Kairuana, ali odnedavno živi u gradu Sfaks, naveli su izvori iz Tunisa, prenosi Rojters.

Osumnjičeni za današnje ubistvo tri osobe u crkvi u Nici je Tunižanin, koji je u Francusku došao vozom iz Italije, noseći sa sobom identifikacioni dokumet italijanskog Crvenog krsta, saopštio je glavni tužilac za borbu protiv terorizma Žan-Fransoa Rišar.

Rišar je na konferenciji za novinare rekao je da je osumnjični stigao u Italiju preko ostrva Lampeduza 9. septembra, a onda otputovao za Pariz 9. oktobra, prenosi AP.

On je dodao da je, prilikom dolaska, osumnjičeni imao kod sebe identifikacioni dokument italijanskog Crvenog krsta i da se presvukao na železničkoj stanici, pre nego što je ušetao u crkvu s namerom da izvrši napad, dodaje Rojters.

Rišar je rekao da je napadač rođen u Tunisu 1999. godine.

Kako je dodao, osumnjičenog su snimile video kamere na železničkoj stanici u Nici, a on je odatle prošetao 400 metara do crkve Notr Dam u tom gradu.

Francuska policija je upucala napadača koji je nožem ubio tri osobe, od kojih je jednoj ženi odsekao glavu, a nekoliko povredio kod katedrale Notr Dam u Nici. Prema podacima nekih zvaničnika, napadač je odrubio glave dve osobe.

Muškarac je tokom napada uzvikivao "Alahu Akbar''''.

Francuske vlasti otvorile su istragu o tom slučaju tretiirajući ga kao terorizam.

Da podsetimo, Francuska, ali i ceo svet su u šoku nakon napada koji se dogodio u Nici. Napadač sa nožem uleteo je u verski objekat i urlajući “Alahu akbar” ubio je tri osobe, a nekoliko je povređeno.

Ubrzo posle užasa u Nici desio još jedan teroristički napad. Naime, nakon dva sata jedan napadač je vikao “Alahu akbar” i napao grupu policajaca koji su ga upucali i ubili.

Takođe, za sada nepoznati muškarac izbo je danas radnika obezbeđenja u francuskom konzulata u Saudijskoj Arabiji. Policija u Džedi uhapsila je napadača, a povređeni je smešten u bolnicu i ne nalazi se u životnoj opasnosti.

Video: Trenutak kada je policija ušla u crkvu u Nici gde je ženi odrubljena glava

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA