≫ 

Fotografija koja je rasplakala svet: Devojčica se uhvatila za prst spasa, "uprkos svemu, ima nade"

Devojčica  je 106. osoba koje su spasioci izneli iz ruševina. Devojčica je teško povređena u zemljotresu i hitno je prevezena u bolnicu

  • 0
Turska, zemljotres, spasavanje devojčica Foto: Tanjug/AP

Iz ruševina jedne zgrade u Izmiru na zapadu Turske spasioci su danas uspeli da izvuku jednu trogodišnju devojčicu. Devojčica je bila zarobljena u ruševinama 65 sati, a nakon što je izvučena uhvatila je prst jednog od spasioca i taj trenutak obišao je svet.

Spasioci, koji su danima tragali za 3-godišnjom Elif, uspeli su da je izvuku i prenesu je do ambulantnih kola. Prethodno su iz ruševina izvukli njenu majku i troje braće i sestara. Nažalost, njen sedmogodišnji brat Umut podlegao je povredama.

- Elif je bila hrabra, zgrabila me je za prst i obrisao sam prašinu sa njenog lica - rekao je spasilac koji je izvukao devojčicu.

Kaže da ga je malena držala za prst sve dok je nisu odneli lekarima. Upravo taj prizor postao je inspiracija nekima da naprave sjajne ilustracije.

- Uprkos svemu, ima nade - napisano je na turskom na ilustraciji koja pokazuje prst spasioca i devojčicinu ruku.

Devojčica  je 106. osoba koje su spasioci izneli iz ruševina. Devojčica je teško povređena i hitno je prevezena u bolnicu.

Tri dana nakon razornog zemljotresa koji je pogodio zapadne delove Turske uz Egejsko more, broj žrtava dostigao je 81, a spasilačke ekipe nastavljaju da tragaju za preživelima u ruševinama osam zgrada u Izmiru.

Turske vlasti su saopštile da je u Izmiru poginulo čak 79 osoba, a Rojters prenosi da su dva tinejdžera stradala i na grčkom ostrvu Samos.

Video: Izmir nakon zemljotresa: Pronađeno telo ispod ruševina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA