Amerikanac u srcu Beograda prati izbore u SAD: Nije glasao, ali njemu predviđa pobedu

Bred se preselio u Beograd u jeku pandemije i sada iz Srbije prati izbore u svojoj rodnoj zemlji

  • 11

Amerikanac, Bred Beket, koji se u sred pandemije virusa korona preselio u Beograd, gde boravi već skoro tri meseca, naravno, kako kaže za Tanjug, prati kako se odvija izborna bitka za predsednika SAD, ali kaže da on nije glasao i predviđa da će ovi izbori biti pokradeni.

Kao američki državljanin, Beket smatra da su ovi izbori izuzetno važni za Ameriku, zato što će, kaže, odlučiti kojim putem će se kretati Amerika u narednih 50 do 100 godina, odnosno, odrediće da li će u zemlji prevladati korupcija ili će postati pristojna.

Kaže da su protivnici Donalda Trampa veoma koruptivni i da je glasanje i prebrojavanje pokazalo da su Trampova predviđanja bila tačna da će ovi izbori biti pokradeni. Međutim, Beket je uveren da će to njegov narod prepoznati i da će i ovoga puta pobedu odneti Tramp, jer, dodaje, korupcija nikada ne pobedi na kraju.

Beket navodi da nije glasao na ovim izborima, upravo zbog toga što nije bio siguran da će se njegov glas uračunati i da će, možda, i on biti pokraden.

Upitan kako njegovi prijatelji u Americi gledaju na trenutnu političku situaciju u toj zemlji, Beket kaže da su oni mišljenja da je "totalno ludilo", naročito zbog grupe Antifa.

Ističe da članovi te grupe nisu zadovoljni ni sa čim u Americi i da se njihove aktivnosti zasnivaju na uništavanju i paljenju malih radnji na ulicama.

- Moji prijatelji smatraju da je to apsolutno neprihvatljivo - rekao je Beket.

S obzirom na to da već neko vreme boravi u Srbiji, kojom je, kaže, oduševljen, a najviše našim narodom koji opisuje kao ljubazan, gostoljubiv i otvoren, komentarisao je i kako Srbi gledaju na ove predsedničke izbore.

Dodaje da nije iznenađen interesom koji Srbi imaju za izbore u Americi, kao ni brigom za rezultatom, odnosno nadom da će pobediti Tramp, s obzirom na to da je Tramp najavio pomoć Srbiji u velikim investicijama i pitanje je, ističe, šta će s njima biti ako Bajden pobedi.

Inače, Beket je rođen u San Dijegu, gradu u Kaliforniji, ima 36 godina, po profesiji je IT stručnjak koji je u Americi radio u sektoru sajber bezbednosti. Kako mu je taj posao dosadio i postao rutina, odlučio je da putuje, pa je tako šest meseci proveo na Baliju, godinu i po dana na Tajlandu, a zbog kovida se na nekoliko meseci vratio kući, u San Dijego.

A onda je, više turistički, a i zbog otvorenih granica tokom korone, odlučio da poseti Srbiju, međutim, oduševljen Beogradom i našim narodom, odlučio je da ostane.

Sada na svojim društvenim mrežama redovno promoviše Srbiju, našu istoriju, kulturu, hranu i poziva svoje prijatelje i kolege, digitalne nomade, da je posete. Trenutno ovde ima boravište, nema trajnu dozvolu, a ostaće dokle mu, kaže, naša vlast to dozvoli.

Želja mu je da Beogradu živi neko duže vreme.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Max

    5. novembar 2020 | 16:54

    Valjda ce i ova nasa korupcija izgubiti na kraju😂😁

  • MI6

    5. novembar 2020 | 16:34

    Mene samo zanima da li Amerikanci prate nase izbore i da li njihove novine na svakih pola sata objavljuju gde i koliko je ko dobio glasova.....Koga briga ko ce biti presednik Amerike

  • Mery.Loo

    5. novembar 2020 | 16:11

    Zaljubio se ❤️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA