Šta bi se dogodilo ako bi se zaista obustavilo brojanje glasova po želji Trampa?

Tramp traži prekid brojanja glasova

  • 5
Donald Tramp tviter Foto: Tanjug/AP, Printskrin: Twitter/@realDonaldTrump

Rezultati predsedničkih izbora u Americi i dalje su neizvesni. Birališta su odavno zatvorena, a SAD ni više od 24 sata nakon toga ne zna ko će sesti u fotelju u Beloj kući.

U ovom trenutku se lome koplja u četiri ključne države - Arizoni, Džordžiji, Pensilvaniji i Nevadi.

Prema poslednjim procenama Bajden ima 253 elektorska glasa, a Tramp 213. Iako razlike u elektorskim glasovima deluje ogromna, situacija je i dalje veoma neizvesna.

Tramp vodi u Pensilvaniji koja nosi 20 elektorskih glasova, tako da bi Bajden za pobedu trebalo da osvoji i Arizonu i Nevadu da bi dostigao magičnu cifru od 270. I u Džordžiji, koja nosi 16 elektorskih glasova, Tramp je u prednosti.

I dok se čekaju rezultati iz svih biračkih mesta, Tramp traži da se obustavi brojanje glasova, što mu, prema pisanju SkyNews, ne bi išlo na ruku. Kako navodi ovaj mediji, zaustavljanje glasova značilo bi Trampov poraz.

Naime, kao što smo rekli, Bajdenu je potrebno da osvoji Arizonu i Nevadu za nedostajućih 17 elektorskih glasova, a prekid prebrojavanja glasova bi mu upravo to i omogućilo, s obzirom na to da, u ovom trenutku, Bajden ima više glasova u obe države od Trampa.

U Arizoni, na 86 odsto obrađenog biračkog tela, Bajden ima 50,5 odsto, a Tramp 48,1.

U Nevadi, takođe na 86 odsto, Bajden ima 49,3 odsto, a Tramp 48,7.

Video: Tramp: Tužna grupa ljudi pokušava da ospori volju naroda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srb K i M Arizona

    5. novembar 2020 | 16:44

    Dogodio bi se gradjanski rat sto ce po svemu sudeci i biti. Bajden je izbore dobio ma kolko to nama neodgovaralo a njihov narod nije kao sto je kod nas pa sve to prepuste slucaju. Mislim da ce se desiti samo 5-i oktibar i kod njih i da ce se na tome zavrsiti uz cestitke Bajdenu.

  • MS

    5. novembar 2020 | 17:03

    Ukoliko bi stali mail in glasovi, u Dzordziji i Pensilvaniji pobjedio bi Trump. U Nevadi i Arizoni trend pokazuje da ce Trump da dobije kada se svi glasovi prebroje. Ovo su glasovi od Nov 3 koje iz nekog razloga nece da prebroje ili objave. Poznato je da je Trump pozvao svoje glasace da glasaju ba dan izbora. Dakle glavni problem su glasovi koji i poslije izbora pristizu u Pensilvaniju i Dzordziju, a koje ne daju pristup brojanju glasova.

  • PRC

    5. novembar 2020 | 16:50

    Puc, puc.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA