≫ 

Zna nešto što ceo svet ne zna? Tramp dočekao poraz sa osmehom na licu

Republikanski kandidat i aktuelni predsednik poručio da još "ništa nije gotovo"

  • 18

Džo Bajden postao je novi predsednik SAD. U ovom trenutku ima 279 elektorskih glasova, pošto je, nakon Pensilvanije, osvojio i Nevadu. Na ulicama Amerike desetine hiljada ljudi slavi pobedu demokratskog kandidata ali, po svemu sudeći, Donald Tramp nema nameru da prizna poraz.

Trampa je, naime, vest da je Bajden postao predsednik, zatekla na golf terenu u VirdžinijiTramp je tamo otišao da se opusti pre planiranog govora u Filadelfiji, koji je, sa proglašenjem Bajdenove pobede odložen.

Umesto obraćanja, iz Trampovog kabineta je stiglo saopštenje, u kom je republikanski kandidat naveo da "ništa još nije gotovo".

- Činjenica je da su izbori daleko od gotovih. Bajdenu ni u jednoj državi nije zvanično potvrđena pobeda, a kamoli u bilo kojoj od visoko osporavanih država koja se uputila na obavezno prebrojavanje, ili država u kojima naša kampanja ima valjane i legitimne pravne izazove koji bi mogli odrediti krajnjeg pobednika. - stoji u saopštenju Donalda Trampa.

Tramp je najavio da će od ponedeljka preduzeti pravne mere kako bi obezbedio da "pravi pobednik bude ustoličen u Beloj kući".

Da je uveren da će moći da preokrene rezultat izbora možda najbolje govore fotografije koje su nastale po njegovom napuštanju golf terena.

Tramp se smeškao i mahao prolaznicima kao da su mu javili da je baš on osvojio izbore.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Che

    7. novembar 2020 | 21:03

    Pa nije Tramp francuska sobarica da ga globalisi driblaju. Ustavni sud ce reci zadnju rec. A posle neka se spremi Gvantanamo za prevarante.

  • deki

    7. novembar 2020 | 22:49

    zna covek da su glasacki listici bili obelezeni tako da demokrate to nisu znale...zato se ismeje,polako samo

  • Vratiće se rode

    7. novembar 2020 | 21:44

    Ja lično mislim da ovo nije kraj, a to i demokrate znaju...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA