≫ 

Haos i pucnjava u Jerevanu: Jermeni besni zbog sporazuma sa Azebejdžanom, krenuli ka kući premijera

- Ovo nije pobeda, ali nije ni poraz, sve dok sami ne priznamo da smo pobeđeni - kazao je Pašinjan posle potpisivanja sporazuma

  • 10

Nezadovoljni građani Jerevana upali su večeras u zgrade Vladu Jermenije pošto je premijer te zemlje Nikol Pašinjan potpisao sporazum sa Azerbejdžanom kojim se okončava sukob u regionu Nagorno-Karabah.

Kako javlja "Sputnik", deo njih se uputio ka kući Pašinjana dok su neki demonstranti ostali ispred zgrade vlade. Kako navode ruski mediji, demonstranti imaju potpunu kontrolu nad tim objektom.

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci nezadovoljnih građana kako protestuju zbog potpisivanja sporazuma.

Prema tvrdnjama medija, demonstranti su razbili nameštaj, vrata i prozore na zgradi, a neki su čak provalili u kabinet premijera. "Sputnik" ističe da su se na ulicama čuli pucnji.

- Ovo nije pobeda, ali nije ni poraz, sve dok sami ne priznamo da smo pobeđeni. Mi nikad nismo mislili o sebi kao o poraženima i to treba da bude početak nove ere našeg nacionalnog jedinstva, obnove. Treba da analiziramo godine naše nezavisnosti, planiramo našu budućnost kako ne bismo ponovili greške iz prošlosti - poručio je Pašinijan posle potpisivanja sporazuma.

Predsednik Rusije Vladimir Putin potvrdio je da su dve strane potpisale sporazum i istakao da će ruske mirovne snage biti smeštene na liniji konflikta između dve strane.

Video: Azerbejdžanske snage raznele jermenske vojnike

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vesna P.

    10. novembar 2020 | 04:36

    Objasnite porodicama poginulih, zasto su ostali bez svojih bliznjih: oceva, muzeva, sinova...

  • Ludak

    10. novembar 2020 | 01:17

    Izdaja braco, nikad vise kleciti pred turcima!!!

  • Lejla

    10. novembar 2020 | 07:16

    Teško zemlji kuda prođe vojska...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA