Šansa za Trampa? U Džordžiji se ponovo prebrojavaju glasovi, i to ručno

Bajden je osvojio 290 elektorskih glasova, dok je Trampu pripalo 214

  • 18
Donald Trump, Donald Tramp Foto: Tanjug/AP

Državnin sekretar Džordžije Bred Rafensperger objavio je danas da će ta savezna država otpočeti ručno prebrojavanje glasova na nedavno okončaniim predsedničkim izborima u Americi, javljaju tamošnji mediji.

- S obzirom da je toliko tesna razlika između dva kandidata (Donalda Trampa i Džoa Bajdena), biće potrebno kompletno ručno prebrojavanje svih glasova u svakom od okruga u Džordžji - kazao je Rafensperger.

- Ovo će nam pomoći da zadobijemo poverenje javnosti. U isto vreme će se raditi auditovanje, prebrojavanje i ponovni pregled glasova. Biće to težak posao, ali ćemo raditi uz saradnju sa svim i okruzima kako bismo ovo obavili do datuma kada bi Džordžija trebalo zvanično da saopšti konačne rezultate - dodao je on za novinare, prenosi "Sputnik".

Prema poslednjim podacima, Bajden vodi sa 49,52 odsto glasova, dok je Tramp osvojio 49,24 odsto.

Bajden je osvojio 290 elektorskih glasova, dok je Trampu pripalo 214. Džordžija je jedna od ključnih država, jer pobeda u toj državi donosi 16 elektorskih glasova.

Podsećanja radi, Tramp je izgubio na predsedničkim izborima održanim 3. novembra od demokratskog kandidata Džoa Bajdena.

Aktuelni prvi čovek države odbija da prizna rezultate i najavio je brojne pravne procese pošto smatra da je bio veliki broj "lažnih glasova".

Video: Ovde je Trampa sačekala vest da je izgubio izbore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lela1984

    11. novembar 2020 | 22:45

    Pa,nije Tramp glup,covek milijarder,biznismen celog zivota i njega nasli da kradu.Bas bih volela da ih pocisti sad,pa da vidimo onda da li ce "CNN" samoinicijativno proglasiti pobednika.

  • Vratiće se rode

    11. novembar 2020 | 21:51

    Neverovatna je bahatost demokrata i samog Bajdena, koji preko naklonjenih medija, proglašavaju pobednika i pre overe glasova. Dobar bi šamar dobili ako bi proglasili Trampa za pobednika...

  • Saša

    11. novembar 2020 | 18:53

    Za trampa uz božiju pomoć ostaje presednik..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA