≫ 

Prijatelj albanskog teroriste otkrio šta je radio za vreme prve blokade: Bio obezbeđenje u bolnici

Fejzulaj je u proleće bio zaposlen i primao je minimalac

  • 3
Kujtim Fejzulai napadač Beč Austrija Albanac Foto: Instagram

Islamistički terorista Kujtim Fejzulaj, koji je 2. novembra u centru Beča ubio četiri i povredio više od 20 lica, radio je, na proleće, u firmi koja se bavila obezbeđivanjem bolnica.

Njegov dugogodišnji prijatelj, koji se nalazi u istražnom pritvoru jer je osumnjičen za saučesništvo, rekao je da je Fejzulaj, tokom prvog "zaključavanja" Austrije usled početka pandemije korona virusa, bio zaposlen, primajući minimalac, kao obezbeđenje u jednoj bolnici.

On nije imao radni odnos sa bolnicom, već sa preduzećem koje je preuzelo posao obezbeđivanja zdravstvenog objekta.

Prema protokolu saslušanja, kako prenosi agencija APA, firma koja mu je dala posao organizovala je, preko Vatsap grupe, na dnevnom nivou, ljude za obezbeđivanje objekata.

Osumnjičeni kaže i da mu je Fejzulaj ponudio da zaradi novac obezbeđivanjem objekata, što je odbio.

Dalje je ukazao da je Fejzulaj, posle prevremenog puštanja na uslovu slobodu u decembru prošle godine, imao dugu bradu i to koristeći preparat za rast kose.

Kada je njegov prijatelj govorio o tome da on ima malu bradicu Fejzulaj mu je preporučio preparat, koji mu je kasnije i poklonio.

Inače, misterija kako je dospeo do centra Beča najverovatnije je rešena, koristio je navodno Uber da bi se domogao sa svim oružjem do mesta zločina.

Video: Teroristički napad u Beču: Više mrtvih i ranjenih

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran Knezevic

    17. novembar 2020 | 11:51

    Kad se setim koliko su laži Austrijanci izgovorili o nama Srbima, koliko su nas strastveno posipali katranom i perjem, onda mi je jasno kako neke stvari dodju na naplatu. U vreme bombardovanja Srbije, živeo sam u Beču gde nije moglo da se pobegne od strašnih laži o Srbima koje su brujale sa svih stanica. U podzemnoj železnici, u supermarketu na ulici, sa svih strana su odzvanjale "poslednje vesti", kako Srbi upravo siluju 50.000 Albanki, kako su zatvorili 300.000 Albanaca na nekom stadionu, koji čekaju egzekuciju, kako smo proterali 800.000 Albanaca i neverovatan broj drugih najogavnijih laži. Demonstrirali smo svih 90 dana bpmbardovanja, gde je učestvovalo od 1000 do 20.000 demonstranata. Državna televizija Austrije ORF, NIJEDNOM nije htela da izvesti o demonstracijama?! Uveče smo se sakupljali ispred zgrade ORF-a i u vreme vesti u 20,ooh, galamom i zvižducima ometali program ali, uzalud. Zatvarali su prozore u studiju ali, nisu hteli da kažu kako u Beču demonstrira toliko i toliko hiljada Srba i zbog čega. Ovo im se vraća kao bumerang, i tek će im se vratiti.

  • Antun pokatoliceni srbin

    17. novembar 2020 | 11:46

    To su firme za iznajmljivanje radnika ostane im isto toliko koliko njemu daju kad im se radnik ne svidja ajde napolje jer su ne zasticeni jednom nam profesorica rece u Nemackoj da je to zlo stiglo iz amerike I eto siri se na balkan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA