Tramp smestio još jednu zvrčku Bajdenu: Sve govori da će njegov odlazak biti buran

Bajden je još jednom pozvao na mirnu tranziciju

  • 0
Dzo Bajden, Donald Tramp Foto: Tanjug/AP

Vlada Donalda Trumpa, čini se, pokušava sve da stvori probleme budućem predsedniku. Naime, u ponedeljak je objavljeno da će početi formalni proces prodaje prava na crpljenje nafte u Arktičkom nacionalnom rezervatu za biljni i životinjski svet na Aljasci, znajući da se Džo Bajden protivi iskorišćavanju fosilnih goriva u zaštićenim područjima.

Ceo proces bi mogao da bude završen pre 20. januara, što bi budućeg predsednika dovelo u situaciju da reaguje prekasno, a to bi pred njegovu administraciju stavilo nove probleme, što je izgleda i plan odlazeće administracije.

Da Tramp želi Bajdenu da zada glavobolje možda najbolje ilustruje vest koju su objavili američki mediji da se Tramp na sastanku u Beloj kući u četvrtak raspitivao za opcije napada na iranski nuklearni program.

- Izneli su mu scenarije, a on je na kraju odlučio da ne povlači naredni potez - rekao je neimenovani zvaničnik za NewYork Times.

Bajden se oglasio još jednim pozivom za uređenu tranziciju, ovaj put se usredivši na pitanje čuvanja života.

- Razume li neko ovo? Radi se o bukvalnom spasavanju života, to nije preuveličavanje - rekao je Bajden govoreći o potrebi tranzicije i istakao da "ljudi mogu umreti ako ne bude koordinicaije".

Njegovi savetnici navode da Trampovo odbijanje priznavanja poraza takođe znači da je Bajdenov tim isključen iz planiranja strategije vakcinisanja. Nazivajući distribuciju vakcina "ogromnim poduhvatom", Bajden je rekao da će njegov tim kasniti "mesec, mesec i po dana" ako mora da čeka do inauguracije da bi počeo na tome da radi.

Video: Krvave glave i zaplena oružja: Teški sukobi Trampovih i Bajdenovih pristalica u Vašingtonu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA