"Podrška sveštenstvu SPC i bratskom narodu": Putin izrazio saučešće povodom smrti patrijarha Irineja

Putin je ocenio da je patrijarh Irinej zaslužio taj autoritet koji ima u svojoj domovini, kao i u inostranstvu i to isključivo svojim delima

  • 1
Vladimir Putin Foto: Tanjug/AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin uputio je telegram saučešća srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću povodom smrti patrijarha srpskog Irineja, saopšteno je iz Kremlja.

- Poštovani predsedniče, primite moje iskreno saučešće zbog tog ogromnog gubitka, zbog smrti njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja - navodi se u telegramu.

Putin je ocenio da je patrijarh Irinej zaslužio taj autoritet koji ima u svojoj domovini, kao i u inostranstvu i to isključivo svojim delima.

Kako je rekao, njegovi glavni napori bili su unapređenje najviših duhovnih vrednosti, ali i jačanje jedinstva celokupnog pravoslavnog sveta.

- Molim vas da prenesete moje saučešće i reči podrške celokupnom sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve, kao i celom srpskom bratskom narodu - dodao je Putin.

Podsetimo, patrijarh srpski Irinej preminuo je danas u 90. godini u VMC Karaburma. Patrijarh je preminuo u 7.07 sati, nakon što mu se prethodnog dana pogoršalo zdravstveno stanje.

Video: Preminuo patrijarh srpski Irinej

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zavjera protiv SPC

    20. novembar 2020 | 15:25

    Prepoznaće te ih po delima njihovim!!! Hvala Vladimiru Vladimiroviču Putinu 🇷🇺🇷🇸

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA