Policija 25 godina nije mogla da reši ubistvo, a onda se on javio i sve priznao

- Rekao je: “Želim da priznam ubistvo koje sam počinio pre nekoliko godina”. Nije znao koji je bio datum - kaže detektiv lokalne policije

  • 0
Džoni Vajted Foto: Printscreen/Youtube/ WZDX News

Muškarac sa terminalnim oboljenjem u Alabami pozvao je policiju da prizna ubistvo koje još od 1995. godine inspektori nisu uspeli da reše.

Džoni Dvajt Vajted (53) kazao je detektivu u američkom gradu Dekatur da je odgovoran za ubistvo Kristofera Alvina Dejlija, koji je ubijen hicem u glavu iz pištolja.

- Uprkos opsežnoj istrazi, nismo uspeli da otkrijemo osumnjičenog za ubistvo. Kako su prolazile godine, u nekoliko navrata je otvaran slučaj zbog tragova - navodi se u saopštenju policije.

Inspektori nisu napredovali sa slučajem, dok Vajted nije odlučio da olakša savest i prizna ubistvo 26-godišnjeg Dejlija. Kako navode strani mediji, on se kasnije sastao sa detektivima i otkrio im informacije koje se slagale sa dokazima ovog “hladnog slučaja”. Policija je, takođe, saopštila, da su obavestili Vajtedovu porodicu da je uhapšen.

Kako piše “New York Times”, ovaj 53-godišnjak kontaktirao je policiju i posle dva prebacivanja sa lokala na lokal, poziv je stigao do detektiva Šona Makadama.

- Rekao je: “Želim da priznam ubistvo koje sam počinio pre nekoliko godina”. Nije znao koji je bio datum. Pokušavali smo da prokljuvimo o čemu je pričao. Nikada nisam bio u situaciju da neko iz čista mira podigne slučalicu i da dobijem ovakav poziv. Nikada mi se nije desilo da me osumnjičeni pozove ničim izazvano i želi da prizna zločin - kaže Makadam, a prenosi "News.com.au".

Detektiv ističe da je bilo očigledno da se Vajted kaje.

- Bilo ga je sramota zbog nekih stvari. Želeo je da skine teret sa duše - kaže ovaj policijac.

Vajted, koji je optužen za ubistvo, zadržan je u zatvoru uz kauciju od 15.000 dolara, a za sada nije poznato kada će se sledeći put naći pred sudijom.

Video: Ekstremno uznemirujući sadržaj: Muškarac preminuo od posledica mučenja policije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA