• 0

Albanskom teroristi glavna meta bile crkve u Beču: Specijalci sad štite sve bogomolje

, Telegraf

Austrijske bezbednosne službe od danas štite sve bogomolje na području zemlje

  • 0
Kujtim Fejzulai napadač Beč Austrija Albanac

Foto: Instagram

Austrijske vlasti saopštile su nove detalje u vezi sa terorističkim napadom 2. novembra u Beču, za koji se sumnjiči Kujtim Fejzulai, koji je ubijen u akciji policije.

Albanac iz Severne Makedonije ubio je četvoro ljudi, a prema najnovijim informacijama, glavna meta napada su mu bile crkve, zbog čega su od danas sve bogomolje pod strogom zaštitom pripadnika bezbednosnih službi.

- Napad 2. novembra je bio dramatični akt terorizma u Austriji. Cilj napada bio je da se podeli društvo i seje mržnja. Mi se nećemo predati, teroristi neće pobediti - rekao je Karl Nehamer, ministar unutrašnjih poslova.

On je potok istakao da je policija došla do novih saznanja u vezi sa napadom.

- Veruje se da je napadač ciljano tražio žrtve u crkavama. Od danas pojačavamo obezbeđenje u verskim objektima - rekao je Nehamer i dodao da se strahuje da ima onih koji će pokušati da krenu stopama Fejzulaija.

Načelnik policije je rekao da će od danas sve crkve biti pod zaštitom, i da će objekte obezbeđivati policajci u uniformi ali i u civilu.

On  je rekao da će specijalci u slučaju napada moći odmah da reaguju i neutralizuju teroriste.

- Patroliraće po celoj austriji. Iz objektivnih razloga nikad nećemo reći koliko je timova u terenu. Biće policajaca u uniformi, ali patroliraće i borbena vozila - saopštili je načelnik.

Zvaničnici su dodali da su pripadnici specijalnih jedinica obučeni za pružanje prve pomoći.

Video: Teroristički napad u Beču: Više mrtvih i ranjenih

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima