Arizona potvrdila zvanične rezultate: Bajden pobedio Trampa za 10.000 glasova

Potvrda izbornih rezultata je obično formalnost, ali proces je bio predmet pokušaja aktuelnog predsednika da se održi na vlasti

  • 5
Joe Biden, Džo Bajden

Foto: Tanjug/AP

Arizona je potvrdila svoje izborne rezultate dodelivši 11 elektorskih glasova novoizabranom predsedniku Džou Bajdenu i otvorila put izabranom senatoru Marku Keliju da položi zakletvu ove nedelje.

Državna sekretarka Arizone Keti Hobs potvrdila je rezultate u ponedeljak ujutru po lokalnom vremenu, rekavši da je izborni proces bio najsigurniji u novijoj istoriji "uprkos neutemeljenim suprotnim tvrdnjama", prenosi CNN.

Guverner države Dag Dasi i državni tužilac Mark Brnovič zajedno sa vrhovnim sudijom Arizone Robertom Bratinelom bili su svedoci potvrde rezultata, kako zahteva državni zakon.

Ova tri zvaničnika su republikanci.

Dasi koji je ponovio Hobsove komentare i pohvalio integritet izbornog sistema u Arizoni, takođe je rekao da će potpisati zvaničnu dokumentaciju i predati je ručno predsedniku američkog Senata, da bi Keli mogao da položi zakletvu što pre.

Bajden je u Arizoni pobedio Trampa za 10.457 glasova, pokazuju zvanični podaci.

Potvrda izbornih rezultata je obično formalnost, ali proces je bio predmet pokušaja aktuelnog predsednika da se održi na vlasti.

Video: Obećavam da ću biti predsednik koji neće deliti ljude: Pobednički govor Bajdena!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA