≫ 

Javio se otac Svetlanine bebe: I nju i njene roditelje ubila korona, dečak ipak neće biti siroče

Muškarac, koji tvrdi da je otac mališana, trebalo bi ovih dana da uradi DNK test

  • 1
Svetlana Sorochinskaya Foto: Privatna arhiva

Prevremeno rođeni dečak, o kom brinu lekari bolnice u Sankt Peterburgu, nakon što su mu majka Svetlana (36), baka Vera (62) i deda Kirej (64) preminuli od korone, izgleda nije siroče.

Kako prenose ruski mediji, bolnici se javio čovek, kojeg su samo označili kao "M", koji tvrdi da je otac mališana i on bi ovih dana trebalo da uradi DNK test.

Tragična priča dečaka koji je rođen pre nekoliko sedmica rastužila je svet. Mališan je u samo sedam dana ostao bez mame, deke i bake.

Njegova mama Svetlana bila je u osmom mesecu trudnoće kada se zarazila korona virusom dok je obilazila operisanog oca u bolnici. Kirej je krajem oktobra pušten kući nakon intervencije na srcu, ali je već sutradan vraćen u bolnicu jer mu je dijagnostifikovan kovid-19 i odmah su krenule komplikacije.

Ubrzo nakon toga hospitalizovana je i Svetlana, a potom i njena majka Vera.

Svetlanin otac je preminuo 5. novembra. Posle tri dana bitku sa koronom je izgubila i Svetlana. Prethodno su lekari uspeli da urade carski rez, a Svetlana je samo stigla da dečaka nazove Kirej, po pokojnom deki... 

Četiri dana kasnije, 12. novembra i Svetlanina majka je preminula od posledica korona virusa.

Larisa Kačkaeva, rođaka preminulih kaže da se sve odigralo toliko brzo da još nisu svesni tragedije.

- Sećam se da je Vera otišla u bolnicu 2. novembra. Nije bilo slobodnih kreveta, rekli su joj da legne u hodnik, a već su joj pluća bila oštećena 60 odsto - priča Larisa.

Ona kaže da će se boriti za starateljstvo nad dečakom, jer je uverena da čovek, koji se javio bolnici, nije njegov otac.

- Svetlana je bila razvedena i nije htela da nam kaže ko je otac deteta koje je dugo čekala. Jednom sam je pitala da nije M. Rekla je da nije i da joj je on samo kolega - tvrdi Larisa.

Ona je rekla da će sačekati rezultate DNK testa, a potom da će sud odlučiti kome će pripasti starateljstvo nad detetom.

Video: Naša beba je veliki borac: Italijanski lekar iz Bergama o porođaju svoje žene zaražene koronom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA