≫ 

Ispovest doktora Jevrejina: "Na grudima mu svastika, on me moli da ga spasem, ubija ga korona"

Opisujući kako se nosio sa pacijentima rasistima i svastikama još od srednje škole, Nikols je napisao da je to uvek prevazilazio mantrom da je osobi koja mu je došla potreban lekar, a da je to on

  • 7
Njujork Amerika koronavirus Foto: Tanjug/AP

Lekar iz Kalifornije, inače Jevrej, objavio je svoju priču o lečenju pacijenta koji je bio zaražen korona virusom, a čije je telo bilo prekriveno nacističkim tetovažama. U seriji objava na društvenim mrežama, opisao je kako se osećao u tim trenucima.

Doktor Tejlor Nikols, čiji su tvitovi o ovom iskustvu postali viralni, objasnio je sa sa kakvom se situacijom suočio dok je lečio obolele od korona virusa.

Ovaj čovek suočio se sa pacijentom koji je "izgledao bolesno, bilo mu je neugodno, bio je uplašen", a kada je osoblje Hitne pomoći u bolnici kod Sakramenta skinulo njegovu majicu, svi su primeitili tetovaže na njegovom telu.

- Svastika se hrabro isticala na njegovim grudima. SS tetovaže i druge oznake koje su ranije bile prekrivene majicom, sada su bile očigledne u sobi - rekao je Nikols.

Među ostalim prisutnim članovima osoblja bili su i medicinska sestra Afroamerikanka i terapeut Azijat, prenosi "Independent".

- Ne daj mi da umrem doktore - rekao je čvrsto građen čovek bez daha dok je prebacivan na kiseonik.

Kako je dodao, taj čovek je pokazao znake dugogodišnje upotrebe metamfetamina, a zuba gotovo da nije ni imao.

Nikols ga je uverio da će se pobrinuti za njega i održati ga u životu najbolje što može.

Pacijent je nastavio da se bori da diše, tražio je od doktora da učine sve što mogu, uključujući i intubiranje.

- Svi smo videli. Simboli mržnje na njegovom telu spolja i ponosno su objavljivali njegove stavove. Svi smo znali šta on misli o nama. Kako je cenio naš život. Ipak, bili smo tu, radili smo neometano kao tim kako bismo bili sigurni da smo mu pružili najbolju šansu da preživi. Sve dok sam nosio maske, odelo, zaštitu za lice, rukavice - napisao je on.

Nikols je pisao o stresu, strahu i izolaciji onih iz medicinske oblasti koji moraju non-stop da se nose sa virusom kako se pandemija korona virusa ubrzava.

Opisujući kako se nosio sa pacijentima rasistima i svastikama još od srednje škole, Nikols je napisao da je to uvek prevazilazio mantrom da je osobi koja mu je došla potreban lekar, a da je to on.

Priznaje da se pita šta bi čovek sa nacističkim tetovažama mogao da pomisli o tome što se o njemu brine Jevrej ili šta bi bilo da su uloge zamenjene.

- Prvi put prepoznajem da sam oklevao, ambivalentan. Pandemija me je istrošila i moja mantra trenutno nema isti uticaj. I shvatam da možda nisam OK - naveo je on.

Priča o ovom lekaru podeljena je više hiljada puta i zadobila je brojne lajkove i komentare.

Da podsetimo, u Kaliforniji je zabeleženo preko 1,24 miliona slučajeva korona virusa, sa preko 19.000 smrtnih ishoda.

Video: Dobro pogledajte upozorenje ovog doktora: Ovo je poslednje što vide ljudi koji umiru od korone

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Radoslav Radović

    5. decembar 2020 | 11:10

    Nebih pristao da ga liječim.Zamolio bi kolege da to urade umjesto mene.Ima dokumentarac šta su gadovi radili po Rusiji dok su mogli, a poslije njihovo ponašanje kad su ih Rusi zarobili.To je ljudski otpad.Međutim, čovjek mora da ostane čovjek dosljedan sebe i svoje veličine, shvaćajući da samo tako može da obezbijedi mjesto među ljudima, a ne među takvim brlogom.Žalosno je da taj ološ nije likvidiran, već je smrdljivi Vatikan omogućio da se sklone po južnoj i sjevernoj Americi i žive među ljudima.Svijet nije ništa uradio da njihov najveći saveznik Vatikan nestane sa lica zemlje.Danas Vatikan čini još brutalija i bestialnija zlodjela na očigled cijele planete.

  • Srba

    5. decembar 2020 | 11:54

    Isto tako Australija takozvana demokratska zemlja je udomila hiljade hrvatskih ustaskih krvopija i koje je trenirala za upad u tu Jugoslaviju i ciji se klub zove Ante Pavelic u Melbournu - Fotscray

  • Vladimir

    5. decembar 2020 | 11:44

    Lečiće ga nego šta. Tj. produžiće agoniju tom stvorenju bez zuba i na drogama više godina. Biznis je to. 5000 dolara će da odere poreske obveznike za svaki njegov dan u bolnici. Mediker im je tri puta veći od budžeta za vojsku koji je inače ogroman.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA