≫ 

Mađar (86) oženio 37 godina mlađu posle 11 dana druženja, prepisao joj 100 miliona dolara, pa umro

Mađarica od svog dosta starijeg supruga nasledila sto miliona dolara, porodica besna što im je sve uzeo

  • 3
smrt, sahrana, kovčeg Foto: Tanjug/AP

U jednoj crkvi u Budimpešti prošle sedmice održan je veoma neobičan ispraćaj pokojnika (86). Čitav grad bruji o ovome, jer su besni članovi porodice stajali u jednom delu, dok je udovica, koja je dosta mlađa od preminulog, sama bila na drugom kraju crkve.

Možda sahrana ne bi bilo ovako neobična da pokojnik nije, maltene uoči smrti, odlučio da se oženi ženom koja je 37 godina mlađa od njega i ostavi joj u nasledstvo sto miliona dolara!

Preminuli Mađar je svoju drugu suprugu upoznao nedugo nakon što je postao udovac. Prvo su se sreli u jednom parku u proleće 2019. godine, a onda ponovo u avgustu. Tada ga je kolima povezla do kuće. Samo 11 dana kasnije stali su pred oltar i jedno drugom se zakleli na večnu ljubav.

Oterao sve da uživa u ljubavi, a onda mu se stanje naglo pogoršalo

Njegova odluka da stupi u brak sa ženom od koje je stariji gotovo četiri decenije nije naišao na odobravanje porodice. Zbog toga je on odlučio da prekine sve kontakte sa njima i da uživa u životu sa svojom mladom suprugom. Nije prošlo dugo, na nju je prepisao stan i vikendicu. Nakon toga mu se zdravstveno stanje naglo pogoršalo. Navodno je završio i na psihijatriji, a onda je prošlog meseca i preminuo.

Ubrzo je, navodno, kako pišu lokalni mediji, otkriveno da je pokojnik, osim vrednih nekretnina imao i dosta ušteđevine, a ispostavilo se da je sve prepisao supruzi, sa kojom je jedva proveo nešto više od godinu dana u braku. Vikendicu je navodno prodala pre njegove smrti, a stan je već uveliko dat u oglase. Porodica, koja je ostala bez dinara, odmah je odlučila da potraži svoju pravdu na sudu, ali za sada nemaju mnogo uspeha.

"Setili ga se tek pred smrt"

Naime, članovi porodice pokušavaju da dokažu da vremešni Mađar nije bio pri čistoj svesti i zdravoj pameti kada je prepisao čitavo bogatstvo svojoj novoj supruzi. Ona, sa druge strane, tvrdi da ju je suprug na samrti molio da nikako ne dozvoli da je razbaštine.

- Uvek je govorio da ne dozvolim njegovoj porodici da nas uništi - tvrdi neimenovana žena.

Ona kaže kako niko od članova porodice nikad nije brinuo o njemu i da su oduvek pokušavali da ih razdvoje. Prema njenim rečima, za njega su počeli da se interesuju tek kada je "došao red da umre" kako bi raspodelili bogatstvo.

- Jedan od rođaka ga je čak i fizički napao i za to je prijavljen. Mom suprugu je bilo veoma loše nakon toga, ali sam ja sve vreme bila uz njega - rekla je udovica za Blikk, dodajući da ne vidi ništa čudno u tome što se udala za 37 godina starijeg muškarca.

Izvori bliski porodici pokojnika, pak, tvrde, da je vremešnom Mađaru mlađana supruga "isprala mozak" i naterala ga da otera sve ljude koji su mu bili bliski. Sami članovi porodice nisu hteli da se oglašavaju, jer ne žele da ugroze sudski proces.

Sud je već odbio zahtev porodice da brak proglasi nevažećim, u rešenju navodeći da je smrću jednog od bračnih partnera taj brak već okončan, tako da sud ne može "nepostojeći brak da proglasi ništavnim".

Sada bi trebalo da otpočne suđenje oko zaostavštine. Ipak, udovica ne planira lako da se preda.

- Njih je bilo briga za mog muža. Ja sam bila uz njega do samog kraja i sve njegovo ću zadržati, i stan i vikendicu - rekla je udovica za Blikk, aludirajući da ništa od nasleđenih nekretnina nije prodala.

Iz crkve su svi izašli ne progovorivši ni reč sa udovicom, a kako tvrdi izvori bliski porodici, sve što imaju da kažu reći će na sudu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nik9la

    14. decembar 2020 | 08:56

    Porodica besna što im je sve uzeo? Uzeo svoj novac??? Nije mi jasno to čuvanje novca da se daje u amanet, troši novac dok si živ.

  • Tomislav

    14. decembar 2020 | 09:58

    Da ne bude kao ono suđenje u Americi sa onom plejbojevom plavušom, gde su sudionici suđenja pomrli ne dočekavši kraj suđenja.

  • Milorad

    14. decembar 2020 | 09:00

    Opasno je kad si mecki na rupu, pa jos toliko star.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA