≫ 

"Ćirilica je deo bugarske istorije": Od sada u nazivu praznika braća Ćirilo i Metodije

 ≫ 

U početku je praznik nosio naziv "Dan bugarskog obrazovanja, kulture i slovenske pismenosti"

Komentari

  • laufer

    10. decembar 2020 | 10:48

    Ovako je pisao Cosic:„Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno…“

    • 10. decembar 2020 | 11:03

      Lazar

      @laufer

      Poturice ne mlati. Najveća laž ste vi bivši Srbi. Koga briga šta je jedan čovek izjavio.

    • 14. decembar 2020 | 16:05

      dragance

      @laufer

      Nije tako pisao Dobrica, već: „Ropstvo, to je: smrtonosne su istine. Zato se i viču i šapuću laži. Svima i svakome. Laže okupator, lažu izdajnici, lažu i borci za slobodu. Lažemo da bi obmanuli sebe, da utešimo drugog; lažemo iz samilosti, lažemo da nas nije strah, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju i tuđu bedu. Lažemo iz ljubavi i čovečnosti, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid našeg patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno. Za ovu laž pod okupacijom i običan idiot ima više mašte od mnogih romansijera. Laž je nužda: biološka, psihološka, nacionalna, politička. Beograd u ovim danima – to je apokalipsa laži.Moja iskrenost je revolt protiv ropstva. Još uvek najčovečniji protest. Toliko mi je život neizvestan da iema smisla sebe da mučim još i nekakvim dnevnikom, zapisivanjem. Ali ja više nemam s kim o svemu da razgovaram.“ i te reči izgovara izmišljeni lik, pripadnik Četničkog pokreta. Tim rečima se kritikuje sklonosti svih ljudi da lažu, nikako samo Srba.

  • Ja

    10. decembar 2020 | 10:22

    Žalosno je što su na svim važnim pozicijama u celom svetu karijeristi koji bi zarad pozicije i profita tvrdili da su dva više dva jednako sedam.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA