≫ 

Zbog korona virusa, Česima zabranjeno ispijanje kafe na otvorenom

"Nemam vremena da sedim u kafiću ujutro pre posla", žale se Česi

  • 0
Domaca kafa Foto: Pexel

Ljubitelji kafe u Češkoj biće lišeni užitka ispijanja na otvorenom, nakon što je vlada uvela zabranu kupovine kafe za poneti, nastojeći i na taj način suzbiti dalje širenje epidemije koronavirusa.

Ovakav je vladin potez Čehe podstakao da izraze svoje nezadovoljstvo komentarima na društvenim mrežama, prenosi Hina.

"Ovo je prava smejurija", napisao je jedan korisnik interneta., "Nemam vremena da sedim u kafiću ujutro pre posla", požalio se drugi. Većina komentara bila je sarkastična, a jedan je glasio: "Da, ovo će nas bez sumnje spasiti pandemije".

Češka vlada novu je odredbu donela u četvrtak, ali zbog nejasne formulacije neki su shvatili da se u slučaju ove zabrane radi o grešci.

"U kesu pa kući"

Ministar trgovine Karel Havliček dodatno je zbunio svoje sunarodnike, kazavši da će, prema njegovom mišljenju biti dopušteno kupiti kafu za poneti ako kupac šolju bude mogao "kući poneti u kesi".

Ali ministar zdravlja Jan Blatni bio je vrlo jasan i nije ostavio mesta sumnji kada je kasno u petak pojasnio o čemu je reč.

- Ne radi se o grešci: cilj nam je da sprečimo ljude da hodaju po božićnim sajmovima i ulicama sa šoljicama ili s hranom u rukama - rekao je.

Video: Pelemiš: Maske i na otvorenom, neće imati ko da nas leči. Pooštrićemo mere ako se ne budu poštovale

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA