Oglasila se ruska tajna služba: Tvrde da je Navaljnijev snimak razgovora sa agentom lažan

Navaljni je rekao da je ruski agent priznao da mu je stavljen otrovni agens u donji veš

  • 10
Alexei Navalny, Aleksej Navaljni

Foto: Tanjug/AP

Snimak koji je objavio ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni, a koji navodno prikazuje razgovor sa "agentom FSB" o njegovom trovanju u avgustu je lažan, izjavila je ruska Federalna služba bezbednosti (FSB).

Razgovor Navaljnog i čoveka opisanog kao jednog od agenata FSB-a, a koji je navodno umešan u operaciju službe bezbednosti za trovanje opozicionara nije ništa drugo nego prevara, navodi se u saopštenju FSB.

FSB navodi da su autori snimka pribegli lažnom pozivanju telefonskog broja kako bi prikrili stvarne ljude koji su učestvovali u razgovoru. Dodaju da je to metoda koju strane obaveštajne službe često koriste u svojim operacijama usmerenim protiv Rusije, prenosi RT.

Cela ideja koja stoji iza "istrage" ovog opozicionara bilo je diskreditovanje ruske službe bezbednosti, dodaje FSB, napominjući da će pokrenuti sopstvenu istragu o aktivnostima Navaljnog. Njegov rad teško da bi bio moguć bez pomoći stranih obaveštajnih službi, dodaju.

Ruski opozicionar Aleksej Navaljni izjavio je da je jedan ruski operativac, pripadnik ruske Federalne službe bezbednosti (FSB), pokušao da ga otruje nervnim agensom "novičok" preko donjeg veša.

Navaljni je rekao da je ruski agent priznao da mu je stavljen otrovni agens u donji veš, piše britanski Gardijan.

Kako se navodi, Navaljni se navodno čuo telefonom s dvojicom agenata FSB-a koji su navodno pokušali da ga ubiju, međutim, jedan je odmah prepoznao njegov glas i spustio slušalicu, dok je drugi mislio da razgovara sa svojim kolegom i otkrio detalje.

Dodaje se da je razgovor napravljen svega nekoliko sati pre nego što je američki portal Belingket objavio detalje o osam agenata koji su navodno učestvovali u trovanju Navaljnog avgusta ove godine.

Video: U ovom je transportovan Navaljni iz Rusije u Nemačku: Ruski opozicioni lider u stabilnom je stanju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    22. decembar 2020 | 15:24

    Lepo je rekao Putin, da smo hteli da ga ubijemo on sad ne bi bio živ!

  • Stena

    22. decembar 2020 | 15:06

    Ovo je tako smesno i prosto da je suvisan svaki komentar.

  • supergnu

    22. decembar 2020 | 14:38

    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂ovo je brate komedija sa amerima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA