≫ 

Afroamerikanac upucan u garaži, policajac uključio kameru tek posle pucnjave

Koj je naredio Hilu da pokaže ruke, ali se on nije pomerao

  • 0

Američki grad Kolumbus objavio je video snimak sa kamere koju nose policajci, gde je dokumentovan trenutak kada pripadnik organa reda puca u 47-godišnjeg Andrea Hila, javljaju lokalni mediji.

Hil je preminuo od posledica ranjavanja, a policijac Adam Koj je uključio kameru tek posle pucnjave. Međutim, postoji uređaj koji je povezan sa kamerom koji omogućava da se vidi šta se desilo 60 sekundi unazad, ali nema audio zapisa.

Na snimku se vidi kako Koj prilazi Hilu u otvorenoj garaži, a zatim je pucao i pogodio 47-godišnjeg Afroamerikanca koji je navodno bio u poseti. Pošto je upotrebio vatreno oružje, na snimku se čuje zvuk, što prema navodima tv mreža 10TV je pokazatelj da je policajac tada uključio kameru.

Koj je naredio Hilu da pokaže ruke, ali se on nije pomerao. Prema pisanju američki medija, na snimku se ne vidi da je policajac upucanom muškarcu pružio prvu pomoć.

Hil je odveden u lokalnu bolnicu, ali je u toj ustanovi podlegao povredama.

Prema navodima 10TV, na licu mesta nije pronađeno oružje, a Hil je držao telefon u levoj ruci, dok policajac nije video njegovu desnu ruku.

Koj je suspendovan i u toku je istraga.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA