≫ 

Sneg napravio ozbiljne probleme u Milanu: Padala stabla, ima povređenih

Zbog težine snega srušilo se nekoliko drveća, što je veoma redak primer u gradu koji u najhladnijem periodu godine obično sneg samo zapraši

  • 0
Sneg, Milano, Italija Foto: Tanjug-AP

Italijanski Milano jutros se probudio pod gustim snežnim pokrivačem, oduševljavajući decu, ali ometajući one koji su pokušali da se vrate na posao nakon strogog karantina tokom Božića.

Gradski radnici su sa maskama izlazili u zoru sklanjajući oko 15 centimetara snega sa glavnog trga, dok se oskudni saobraćaj mučio na klizavim putevima, navodi Reuters.

Kako se navodi, zbog težine snega padalo je drveće, što je veoma redak primer u gradu koji u najhladnijem periodu godine obično sneg samo zapraši.

Stub koji je podupirao nadzemne tramvajske linije pao je na jednu ženu, a ona je završila sa povredama glave, javlja agencija Ansa.

Gradski šef saobraćaja Marko Graneli rekao je da je prioritet uklanjanje srušenih stabala i raščišćavanje ulaza u bolnice, zdravstvene ustanove i mesta za testiranje na korona virus.

Italijani su, da podsetimo, bili "zaključani" od 24. do 27. decembra, a mere su ublažene danas, iako većina usluga ostaje zatvorena.

Obilan sneg pao je u većem delu severne Italije, što je prouzorkovalo otkazivanje vozova i zatvaranje planinskih puteva u regiji Veneto.

Video: Hiljadu i jedan bernardinac: Ova zimska idila je dokaz da raj na zemlji zaista postoji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA