Bivši radnik "mercedesa" bagerom uleteo u fabriku i demolirao 50 novih vozila

Neimenovani muškarac napravio štetu od 5 miliona evra

  • 1
Uništeni Mercedes u fabrici u Španiji Youtube/Printscreen/Baudi Casado

Neimenovani bivši radnik u Mercedesovim pogonima u Vitoriji u Španiji odlučio je da se osveti bivšim poslodavcima i napravio im je štetu od 5 miliona evra.

Radnik se, kako prenosi El Pais, u ranim jutarnjim satima 31. decembra bagerom dovezao do kruga fabrike gde se proizvode putnički i teretni modeli Mercedesa Vito i V-klasa, sa namerom da uništi vozila. Nakon što je probio vrata fabrike, na parkingu je uništio pedesetak potpuno novih kombija koji su čekali isporuku.

Radnici obezbeđenje nisu mogli da ga obuzdaju, pa su na kraju krenuli da pucaju u vazduh. Tek tada je bivši radnik zaustavio bager, a obezbeđenje ga je zadržalo do dolaska policije.

Premda nema službenih podataka o pričinjenoj šteti, El Pais javlja kako se radi o najmanje 5 evra evra štete. Neimenovani izvori iz fabrike kažu da je muškarac razbio 50-ak vozila, dok drugi tvrde da je taj broj znatno veći, oko 70.

Muškarac je radio u fabrici 2016. i 2017. godine, pa se predpostavlja da je akciju planirao duže vreme. On je ukrao bager iz dvorišta jedne građevinske firme, a zatim ga odvezao 21 kilometar do fabrike Mercedesa.

Policija je privela radnika i krivično će se goniti zbog krađe i nanošenja materijalne štete, a istraga koja je u toku ovaj čin je protumačila kao osvetnički pohod. Nije posznato da li je radnik ranije dobio otkaz, kao ni šta je motiv ovog bizarnog napada.

Video: Hrabar ili lud: Držali ga na nišanu i na haubi ali on se uzdao u nemačku mašinu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA