Hteo da razveseli ljude, pa ih slučajno zarazio: U bolnici žarište korone zbog božićnog kostima?

Radnik bolnice u San Hozeu slučajno zarazio više od 40 kolega koronom

  • 0
Vizir, maska, zaštitno odelo, bolnica, doktor, pacijent, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Radnik bolnice obučen u kostim nasmejanog božićnog drveta crvenog nosa prošao je odeljenjem u bolnici u San Hozeu na Božić, kako bi razveselio ljude, međutim, nekoliko dana kasnije na tom mestu izbilo je žarište, pa se 44 ljudi inficirano korona virusom, a jedna osoba je preminula.

Bolničari istražuju da li je žarište nastalo zbog kostima koji je bio napunjen vazduhom i gde su se možda zakačili patogeni korona virusa, pa su 44 medicinara bila pozitivna na testiranju između 27. decembra i 1. januara, preneo je Los Anđeles Tajms.

- Ako je bilo izloženosti virusu, to je bilo potpuno nenamerno, čist akcident, jer osoba koja je nosila kostim nije imala kovid simptome i samo je želela da podigne raspoloženje ljudima oko sebe u vrlo stresnom trenutku - rekla je Ajrin Čavez, potpredsednik i menadžer Kajzer Permanente San Hoze medicinskog centra.

Ona je dodala da čitava situacija treba da nas sve podseti da je virus svuda oko nas i često bez simptoma, tako da, poručila je, svi moramo biti na oprezu.

- Više ne smemo da dozvolimo kostime napunjene vazduhom u bolnici - rekla je ona.

San Francisko kronikls je danas izvestio da je jedan njihov radnik, koji je najverovatnije zaražen u bolnici, preminuo od korona virusa.

Video: Telegraf u kući Deda Mraza: Ovako je korona uticala na najomiljenijeg čoveka na planeti

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA