≫ 

Uhapšen najpoznatiji učesnik protesta na Kapitol Hilu: Čovek sa rogovima pao u Arizoni

Džejk Anđeli uhapšen je u Arizoni

  • 16
Electoral College Protests, Kapitol Hil, Vašington, Demonstracije Foto: Tanjug/AP

Učesnik protesta u Vašingtonu, poznat kao "čovek sa rogovima" uhapšen je danas zbog učestvovanja u demonstracijama i upada u zgradu Kongresa.

Džejkob Entoni Čansli, koji sebe zove Džejk Anđeli, optužen je zbog nasilnog upada na državni posed i neprimerenog ponašanja na području Kapitol Hila.

Čansli, koji je poznat širom sveta jer je u zgradu Kongresa ušetao polu go, sa rogovima na glavi, uhapšen je u Arizoni, gde živi.

Podsetimo, Džejk Anđeli je u SAD poznat kao "QAnonov" šaman. QAnon je verovatno najluđa teorija zavere koju je iznedrio Trampov četvorogodišnji mandat u Beloj kući.

Sledbenici te teorije zavere veruju da je grupa pedofila koji obožavaju Sotonu ušla u najviše redove američkih vlasti, a protiv njih se bori Donald Tramp.

Anđeli je, nakon što je s ostatkom Trampovih pristalica nasilno upao u zgradu američkog Kapitola, tumarao po zgradi noseći američku zastavu pričvršćenu na koplje i megafon. U jednom je trenutku snimljen kako bez majice stoji na govornici Senata.

Video: Objavljen snimak: Trampove pristalice priklještile policajca

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • slađa

    9. januar 2021 | 19:47

    Sada Teksas da se odvoji i da mu se pridruže sve američke države koje drže do svog glasa i prave demokratije. Nacisti koji kontrolišu medije i cenzurišu društvene mreže sa sedištem u Vašingtonu i Njujorku, ne zaslužuju autehtični američki duh niti narod. Bog vam pomogao!

  • Rt

    9. januar 2021 | 19:52

    Pravda za Dzejkoba.

  • Aca

    9. januar 2021 | 20:16

    Ziv bio legendo!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA