≫ 

Tramp o pokušaju opoziva: "Najveći lov na veštice svih vremena, moj govor je bio prikladan"

On je osudio pokušaj Demokratske partije da ga opozove pod optužbom da je nameravao da izazove nasilni puč protiv vlasti, prošle srede

  • 3
Donald Tramp Foto: Tanjug/AP

Odlazeći predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp obratio se novinarima u vezi sa novim pokušajem njegovog opoziva, javljaju svetski mediji.

- Ne želimo nasilje - kazao je Tramp novinarima dok se ukrcavao na let pošto ide u posetu granici SAD i Meksika, prenosi BBC.

On je osudio pokušaj Demokratske partije da ga opozove pod optužbom da je nameravao da izazove nasilni puč prošle srede protiv vlasti, kada su demonstranti upali u zgradu Kongresa i tom prilikom poginulo je pet osoba.

Impičment je nastavak "najvećeg lova na veštice u istoriji politike", kazao je Tramp.

- Mislim da to izaziva veliki bes - dodao je on.

- Mislim da je strašno šta rade za Nensi Pelosi i Čaka Šumera u nastavku ka tom putu. Mislim da ovo predstavlja veliku opasnost za našu zemlju... Ne želim više nasilja - dodao je Tramp.

Komentarišući govor kojim se obratio demonstrantima u Vašingtonu pre nego što su upali u zgradu Kongresa, on je istakao da je on bio totalno prikladan.

- Analizirali su moj govor reč po reč i moj zaključan i svi su mislili da je bio u potpunosti prikladan - objasnio je odlazeći predsednik SAD.

Video: Tramp poručio pristalicama: Idite kući, idite u miru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA