Zločin u porodici Perinović zaprepastio Australiju: Majka ubila troje dece, pa presudila sebi?

Telo majke, rodom iz hrvatske, i njeno troje mališana suprug Tomislav je pronašao u kući i pozvao Hitnu pomoć

  • 0
Tomislav Perinović Foto: Printscreen/Youtube/ 7NEWS Australia

Australija i region su u šoku zbog tragedija koja se dogodila u Melburnu kada je, kako se veruje, žena poreklom iz Hrvatske ubila svoje troje dece, pa presudila sebi.

Tela Keti Perinović, njene dve ćerke Kler (7) i Ane (5) i sina Metjua (3) otkrivena su u četvrtak popodne u njihovom domu u Tullamarineu, u severnom predgrađu grada, piše portal News.com.au.

Ketin suprug Tomislav (48) pozvao je Hitnu pomoć, a policija ga je ispitala pre nego što je pušten bez optužbe.

- Istražitelji ne veruju da je 48-godišnjak bio umešan u incident, a policija ne traži nikoga dalje u vezi s ovim slučajem - saopštili su iz policije.

Inspektori Odeljenja za ubistvo u ovom trenutku veruju da je Keti (42) odgovorna za sve četiri smrti, a po završetku njihove istrage, izveštaj će biti dostavljen na razmatranje mrtvozorniku.

Komšije kažu da je Keti pre tragedije naglo napustila posao i bila je posebno povučena u mesecima pre ubistva. Porodična prijateljica Meri Groves rekla je Herald Sunu da je potresena zbog tragedije i dodala da je Keti na nedavnoj rođendanskoj zabavi za Merinu ćerku bila neobično povučena i tiha.

- Praktično sam je 29. novembra naterala da dođe s decom da proslavimo rođendan moje ćerka. Bila je samo kratko... Njene devojčice bile su vrlo slične mojim mlađim ćerkama, čavrljale su i smejale se - tipične sedmogodišnjakinje, bile su prekrasna deca. Tog dana činilo se da je bila pomalo povučena - to nije bilo uobičajeno - bila je vrlo tiha... Sad kad o tome razmišljam, možda je to bio znak? - rekla je Groves za medije.

Ona je rekla da Tomislava nije dobro poznavala jer je "sve vreme radio". Groves, koja je bila bliska s pokojnom Keti i čija su se deca družila s decom Perinovićevih, rekla je da je komšija posljednji put Keti video pre Božića, kada se takođe činila "nešto tišom nego inače".

Međutim, dodala je, ništa joj se nije činilo posebno neobičnim.

Komšije Danijel i Viki Šembri rekli su da su Keti Perinović zadnji put videli u sredu - manje od 24 sata pre nego što će ona i njeno troje dece biti pronađeni mrtvi - kad im je donela kesu sa šljivama. Šembri je rekao da se Tomislav doselio u komšiluk pre otprilike 25 godina pre nego što je upoznao svoju buduću suprugu.

- Čim su se venčali, zatrudnela je - rekao je Šembri , dodajući kako je Perinović delovao srećno.

Oni su istakli da su stalno viđali decu živahnu, kako se igraju ili voze bicikl na ulici. Najstarija, Kler, pohađala je ples, a najmlađa je upravo trebalo da krene u školu.

Da nešto nije u redu, shvatili su kad su hitne službe projurile ulicom.

- Videli smo Tomu kako sedi na stolici s rukama iza leđa. Bio je tih, posve otupeo. A onda su ga odveli u policijski automobil - rekli su.

"Napustila je posao"

Bivši kolege Perinovićeve, koja je radila kao fizioterapeutkinja, rekli su Herald Sun-u da su shrvani vešću o strašnoj tragediji.

Kažu da je neočekivano napustila kliniku za fizioterapiju Glenroj pre otprilike tri meseca.

Vršilac dužnosti zamenika policijskog načelnika Robert Hil rekao je da će policija raditi na podršci porodicama pogođenih tragedijom i osigurati da dobiju pomoć koja im je potrebna.

- Znam da ima mnogo ljudi u zajednici koji se trude da razumeju i pomire se s ovom tragedijom. Ovo je takođe bilo neverovatno teško vreme i za policiju i za bolničare, koji su reagovali i juče prvi stigli na mesto događaja. Ovo je strašna tragedija - rekao je Hil.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA