Novi detalji o ubistvu Srbina: Policija otkrila šta se desilo nekoliko dana pre Milanove smrti

"Ovaj muškarac je u vreme ubistva Milana Lončara bio na ulici, slobodan, iako je već bio optužen za dva ozbiljna krivična dela", rekao je policajac o muškarcu uhapšenom zbog ubistva Srbina

  • 30
Milan Lončar Foto: Privatna arhiva

Američka policija uhapsila je preksinoć Džosefusa Dejvisa (20), osumnjičenog da je u sredu ubio Srbina Milana Lončara (25) u gradiću Brueri kod Filadelfije. Identitet Dejvisovog saučesnika, koji je ranije uhapšen, još nije objavljen.

Kako su preneli američki mediji, Dejvis je samo nekoliko dana pre Milanovog ubistva pušten iz pritvora, gde je bio zbog serije pljački.

Uhapšen je dok se sa četvoricom prijatelja vozio u ukradenom "ford fokusu", a na sebi je imao istu garderobu u kojoj je bio kad je Lončaru pucao u grudi, prenosi Informer.

Drugovi se razbežali

Vlasti Pensilvanije saopštile su da je Dejvis uhapšen u nedelju oko 20.30, u Aveniji Indijana u centru Filadelfije. Prilikom rutinske kontrole policija je zaustavila sivi "ford fokus" iz 2012. godine, u kom je bilo pet muškaraca.

- Kad su policajci zaustavili "ford", iz njega su istrčala četvorica muškaraca, koji su pobegli, dok je Džosefus Dejvis jedini mirno sedeo u autu. Proverom je utvrđeno da je Dejvis nosio istu odeću kao i kada je prošle srede ubio Milana Lončara. Odmah je priveden, gde je dodatnim proverama nedvosmisleno potvrđeno da je on ubio mladića srpskog porekla - saopštila je tamošnja policija.

Davis Josephus, Džozefus Dejvis Foto: Tanjug/AP/Philadelphia Police Department

Derik Vud, policijski inspektor iz Filadelfije, istakao je da Dejvis ima "bogat" kriminalni dosije.

- Ovaj muškarac je u vreme ubistva Milana Lončara bio na ulici, slobodan, iako je već bio optužen za dva ozbiljna krivična dela. Nakon što je uhapšen zbog serije pljački početkom januara, najpre mu je određena kaucija od 200.000 dolara, ali je posle žalbe ta kaucija ubrzo smanjena na 12.000 dolara, pa je Dejvis pušten na slobodu i onda je ubio Lončara - objasnio je Vud, a zatim dodao:

- Ovo je skandalozno i predstavlja još jednu pogrešnu odluku sudije u vezi sa smanjivanjem kaucija. Posledice toga su strašne.

Podsetimo, Lončar je ubijen u sredu uveče u blizini svoje kuće u Filadelfiji dok je šetao psa.

Na snimku nadzornih kamera vidi se kako mu jedan muškarac prilazi i prislanja mu pištolj na grudi, dok mu drugi prilazi s leđa i počinje da mu pretresa džepove. U jednom trenutku Lončar je, verovatno iz straha, napravio korak unazad, a razbojnik mu je tad pucao u grudi.

Tek što je diplomirao

Nesrećnog mladića je pronašao prolaznik, koji je pozvao policiju i Hitnu pomoć. Na lice mesta prva je stigla policija, koja je nesrećnog mladića zatekla u lokvi krvi, kako se drži za povodac svog psa.

Pola sata kasnije Milan Lončar je preminuo u bolnici.

Milan Lončar Foto: Privatna arhiva Jelena Lončar

Milanova sestra je nakon zločina ispričala da je on u decembru diplomirao na Univerzitetu Templ u Filadelfiji i da se nedavno zaposlio.

- Najlepše godine su bile pred njim. Imao je verenicu i trebalo je uskoro da se oženi - rekla je, između ostalog, Milanova sestra.

Video: Kamere snimile ubistvo Srbina: Mladići Milanu prevrnuli džepove pa ga likvidirali

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BOLE

    19. januar 2021 | 14:40

    Nekad robovi a sad ubice, neradnici, cast izuzecima.

  • HANOVER

    19. januar 2021 | 14:34

    TREBA BITI ZUB ZA ZUB , OKO ZA OKO, NIKAD NIJE KASNO AKO NEKAD IZADJE IZ ZATVORA TRBA GA UBITI . PA NEK BUDE OSVETA .

  • Bojan

    19. januar 2021 | 14:45

    E tako se to radi,odmah puno ime prezime za 48 sati ne uhapšen odmah fotografija i sad će da dobije doživotnu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA