≫ 

Tuča u parlamentu zbog maski: Poslanik zapretio predsedniku da će mu sesti u krilo

Verbalni sukob u parlamentu Češke brzo je prerastao u fizički i to zbog odbijanja dela poslanika da stave zaštitne maske na lice

  • 0

Češki parlament raspravljao je o produžetku vanrednih mera zbog pandemije virusa korona, a nezavisni poslanici Lubomir Volni i Marijan Bojko došli su na sednicu bez maski, zbog čega je došlo i do fizičkog sukoba.

Predsedavajući parlamenta Tomaš Hanzel, socijaldemokrata, rekao je Bojku da treba da se stidi i pozvao ga je da stavi masku. U tom trenutku za govornicu je izašao Volni i počeo da vređa Hanzela, uz tvrdnju da je iz „korumpirane stranke“.

Predsedavajući ga je opomenuo da će mu isključiti mikrofon, a Volni mu je uzvratio da će doći da mu sedne u krilo i da će sve reći u njegov mikrofon.

On je došao do stola predsedavajućeg, ali mu je ovaj isključio mikrofon.

Volni je pokušao da ga uključi i otme mikrofon predsedavajućem i krenuo je da se gura sa Hanzelom. Njemu su u pomoć pritrčali poslanici, a onda je počelo guranje i udaranje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA