Incident u SAD: Republikanac pokušao da uđe u Kongres sa napunjenim pištoljem

Kako su saopštili iz Kapitola, kod poslanika Endija Herisa, koji se inače zalaže za slobodu nošenja oružja, otkriveno je oružje prilikom rutinske bezbednosne provere

  • 0
Endi Haris

Foto: Printscreen/Youtube/ WJZ

Policija u Vašingtonu istražuje slučaj u kojem je republikanski poslanik pokušao da uđe sa napunjenim pištoljem u zgradu američkog Kongresa.

Kako su saopštili iz Kapitola, kod poslanika Endija Herisa, koji se inače zalaže za slobodu nošenja oružja, otkriven je pištolj prilikom rutinske bezbednosne provere na ulazu do Predstavničkog doma, javlja Reuters, a prenosi Tanjug.

Haris, republikanac iz Merilenda, tada je pokušao da preda pištolj svom kolegi Džonu Katku, koji je to odbio rekavši da nema dozvolu za nošenje oružja, navodi se u saopštenju.

Nakon upada demonstranata 6. januara u Kapitol Hil, ispred ulaza u Predstavnički dom postavljeni su detektori za metal kako bi se pojačala bezbednost.

Nekoliko republikanskih poslanika, gorljivih pobornika prava na oružje, bunili su se zbog detektora za metal, a neki među njima su ignorisali nove bezbedonosne mere.

Iako ovaj incident nisu želeli da komentarišu ni Haris, ni Katko, ni policija, agencija Reuters navodi da je Haris na kraju izašao iz Kapitola, pa se nakon desetak minuta vratio prošavši detektor metala bez zadržavanja.

Video: Obezbeđenje pištoljima sprečavalo upad u salu Senata

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA