Bugarska produžila vanredno stanje do 30. aprila

Odluka je usvojena na vanrednom sastanku vlade, koji je sazvao premijer Bojko Borisov

  • 3
Bugarska zastava, zastava bugarske

Foto: Pixabay

Bugarska vlada je danas odlučila da produži do 30. aprila vanredno stanje zbog pandemije kovid-19.

Odluka je usvojena na vanrednom sastanku vlade, koji je sazvao premijer Bojko Borisov, saopšteno je iz kabineta premijera Bugarske.

Borisov je zadužio ministra zdravlja da odredi plan za postepeno ublažavanje restriktivnih mera, prenela je agencija BTA.

Kada je reč o restoranima i noćnim klubovima, Borisov je dao zadatak ministru zdravlja da održi sastanak s predstavnicima ugostiteljskog sektora kako bi razgovarali o potencijalnim rešenjima, kao što su otvaranje ugostiteljskih objekata sa 50 odsto kapaciteta početkom februara, koji bi radili do 22.30.

Ta opcija, međutim, potencijalno vraća rizik da bi situacija mogla da se ponovo pogorša, pa je druga opcija da se restorani i noćni klubovi otvore od 1. marta i da dotle dobijaju finansijsku pomoć od države, dodaje se iz pres službe vlade.

Premijer Bugarske je informisan da pomoć za zaposlene i firme koštao državu blizu dva miliona leva (oko milion evra) od početka pandemije kovida.

Mere koje je predložilo ministarstvo za rad i socijalna pitanja su pomogle da se sačuva 300.000 poslova i da tako spreči scenario po kojem bi nezaposlenost u Bugarskoj bila duplo veća nego što je sada.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA