Trampovi advokati tvrde: Senat nema ovlašćenje da mu sudi

Razjarena masa upala je u Kapitol Hil, a prilikom nereda poginulo je pet osoba

  • 1
Donald Trump Tramp Foto: Tanjug/AP

Advokati bivšeg predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa, izjavili su danas da američki Senat nema ovlašćenja da mu sudi za opoziv kao privatnom licu, pod optužbom da je 6. januara podsticao nerede i upad u Kapitol Hil.

U podnesku podnetom nedelju dana pre nego što treba da počne njegovo suđenje, Trampov tim za odbranu tvrdi i da Senat nema nadležnost da ga spreči da ubuduće obavlja javnu funkciju, javlja Reuters, a prenosi Tanjug.

Podsećanja radi, neredi 6. januara počeli su posle govora Trampa, koji je ponovio da su predsednički izboru u novembru prošle godine bili neregularni.

Razjarena masa upala je u Kapitol Hil, a prilikom nereda poginulo je pet osoba. Predstavnički dom Kongresa pokrenuo je proces opoziva protiv Trampa pod optužbom da je izazvao nerede. Time je bivši predsednik postao prvi šef države u istoriji Amerike protiv koga je pokrenut proces opoziva, a "Telegraf.rs" ranije je pisao da li će Tramp zaista biti opozvan.

Video: Borba suzavcem i pendrecima : Sukob policije sa Trampovim pristalicama u Kapitol Hilu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zztop

    2. februar 2021 | 20:09

    A on ima probudiše nije ti ovo Hotel ni golf teren 😂😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA