≫ 

Bajden protiv toga da Tramp dobija izveštaje obaveštajnih službi zbog "nepredvidivog ponašanja"

Američki predsednik se upitao koja je vrednost tog čina kurtoazije, navodeći da bi bivši predsednik mogao nešto da otkrije, te da mu nije verovati da bi informacije sačuvao za sebe

  • 2
kosovo srbija beograd pristina Donald Tramp Džo Bajden Foto-ilustracija: Tanjug/AP

Američki predsednik Džozef Bajden je rekao da njegovom prethodniku Donaldu Trampu ne bi trebalo omogućiti pristup izveštajima obaveštajnih službi zbog njegovog „nepredvidivog ponašanja“, prenosi BBC.

Bajden je u intervjuu za CBS njuz rekao da misli da Trampu ne treba omogućiti pristup izveštajima obaveštajnih službi zbog njegovog „nepredvidivog ponašanja“, prenosi Tanjug.

Predsednik je odbio da kaže šta smatra najgorim scenarijem koji bi mogao da se desi ukoliko bi Tramp dobio pristup poverljivim dokumentima, ali je nagovestio da smatra da se njegovom prethodniku ne može verovati da bi ove informacije sačuvao samo za sebe.

Mislim da nema nikakve potrebe da on dobije pristup izveštajima obaveštajnih službi, rekao je Bajden.

Koja je vrednost toga osim što bi mogao da otkrije nešto, upitao je.

U SAD postoji običaj da se bivšim predsednicima dozvoli da dobijaju izveštaje obaveštajnih službi kako bi bili informisani o pitanjima nacionalne bezbednosti, kao čin kurtoazije aktuelnog predsednika.

Video: Bajden potpisao 15 ukaza i dve naredbe federalnim agencijama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mrki

    6. februar 2021 | 09:27

    a tebi se moze verovati izlapeli senilni stari buzdovane

  • Putin R.S

    6. februar 2021 | 10:33

    A zasto da ne dobije?? Jel tu ima nesto cega se ti i tvoji "sponzori plasite?? Znaci da si ti umesan sa Klintonovima u sve sto se izdesavalo poslednjih godina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA