Bajden o Kini: "Ulazimo u nadmetanje, ali ne želimo konflikt"

Bajden je priznao da od inauguracije 20. januara nije razgovarao sa kineskim predsednikom Si Ðinpingom

  • 8
Joe Biden, Džo Bajden Foto: Tanjug/AP

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džo Bajden izjavio je danas da će pod njegovom administracijom ta zemlja i Kina ući u "esktremno nadmentanje", ali i da ne želi da gradi nove odnose zasnovane na konfliktu.

Bajden je priznao da od inauguracije 20. januara nije razgovarao sa kineskim predsednikom Si Ðinpingom, ali je podsetio da su se on i kineski lider sastajali više puta, kada su obojica bili na dužnosti potpredsednika svojih država.

- Dobro ga poznajem - rekao je Bajden za mrežu Si-Bi-Es i dodao da će, kada budu razgovarali, imati mnogo tema za razgovor, javlja Associated Press, a prenosi Tanjug.

Od preuzimanja predsedničke dužnosti, Bajden je razgovarao sa liderima Kanade, Meksika, Velike Britanije, Francuske, Nemačke, Japana, Južne Koreje, Australije i sa generalnim sekretarom NATO, a imao je i radni sastanak sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Video: Prve Bajdenove reči kao novog predsednika Amerike: Pobedila je demokratija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    7. februar 2021 | 20:56

    Разуман Бајден. Кад им је требало 78 дана да СРЈ баце на колена и то бомбардујући болнице касетним бомбама, школе па и колоне шиптара ... са Кином нема шале,прегазили би их .

  • Гаргамел

    7. februar 2021 | 20:53

    Што би се рекло ВУНА БАТО😂

  • Milan

    7. februar 2021 | 23:00

    Kako si samo nezan prema Kini da covek ne poveruje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA