≫ 

Novi snimci haosa u Kapitol Hilu: Rulja se umalo dočepala Pensa i njegove porodice

Predstavnica Stejsi Plasket, koja je prezentovala dokaze protiv Trampa, istakla je da je bivši predsednik "namerno ohrabrio" nasilje i "stavio metu na leđa" funkcionerima među kojima je bio i Pens

  • 2

Drugog dana suđenja bivšem predsedniku Sjedinjenih Američkih Država Donaldu Trampu pred Senatom, prikazani su novi snimci evakuacije političara prilikom upada huligana u Kapitol Hil 6. januara.

Tramp se tereti da je odgovoran za izazivanje nereda u kojima je poginulo pet osoba, a na prikazanom snimku vidi se trenutak kada policajac Judžin Gudman prolazi pored senatora iz redova Republikanaca Mita Romnija u hodniku i kako ga pripadnik organa reda usmerava da se okrene i krene ka bezbednoj lokaciji.

- Kida vam se srce i kreću vam suze na oči - kazao je Romni pošto je video snimak, dodajući da nije ni shvatio u kakvoj se tada opasnosti nalazio pošto su izgrednici nereda u tom trenutku već upali u Kapitol Hil i bili na spratu ispod, javlja Russia Today.

Takođe, prikazan je trenutak kako obezbeđenje ispraća tadašnjeg potpredsednika SAD Majka Pensa i njegovu porodicu iz zgrade Kapitola u Vašingtonu.

Predstavnica Stejsi Plasket, koja je prezentovala dokaze protiv Trampa, istakla je da je bivši predsednik "namerno ohrabrio" nasilje i "stavio metu na leđa" funkcionerima među kojima je bio i Pens.

Rasprava se nastavila posle pauze za večeru, a menadžeri za impičment fokusirali su se na to kako nekadašnji prvi čovek Amerike nije osudio, niti je pozvao svoje simpatizere da prekinu napad koji je tada bio u toku.

- Predsednik Tramp ostavio je sve u Kapitolu da umru - kazao je predstavnik iz redova Demokratske partije Hoakin Kastro, a prenosi BBC.

Video: Borba suzavcem i pendrecima : Sukob policije sa Trampovim pristalicama u Kapitol Hilu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA