Snimak koji će rasplakati narko-dilere: Policija spalila skoro tonu i po kokaina

Kilogram kokaina na ulicama grada Njujorka ovih dana doseže i do 30.000 dolara, što znači da je vrednost droge uništene u Hondurasu mogla da dostigne i 43 miliona američkih dolara

  • 2
kokain foto: pixabay.com

Policija je u glavnom gradu srednjoameričke države Honduras, Tegusigalpi, paljenjem uništila tačno 1.426 kilograma kartelima zaplenjenog kokaina. U akciji uništenja učestvovalo je nekoliko desetina naoružanih i maskiranih policajaca, na neotkrivenoj lokaciji.

Honduras je poznat kao zemlja koju u transportu kokaina od proizvođačkih zemalja poput Kolumbije i Venecuele, sve do tržišta u Sjedinjenim Američkim Državama, koriste narko-karteli. Honduras im koristi zbog brojnih vodenih i šumskih puteva, ali dobar deo zaplenjene droge preusmere upravo u malim letelicama u vazdušnom prostoru te države.

Smatra se da većina presretnutog kokaina u Hondurasu zapravo dolazi iz Venecuele, tačnije tzv. Kartela Sunca.

Kao i većina zemalja na području srednje i južne Amerike, i u Hondurasu je borba s trgovinom droge izuzetno teška. Napori vlasti postaju uzaludni zbog korupcije na svakom koraku i straha lokalnog stanovništva, prenosi Jutarnji.hr.

Korupcija, pak, seže toliko daleko da američke vlasti upravo istražuju povezanost samog predsednika države, Huana Orlanda Hernandeza, u trgovini drogom.

Napori tužilaštva idu prema tome da se dokaže njegova zloupotreba vojnih snaga u zaštiti transporta droge, kao i primanje mita od različitih šefova u lancu narko-kartela, poput zloglasnog Meksikanca Hoakina "El Čapa" Guzmana.

Sumnja se da je predsednik Hondurasa od, sad već, bivšeg vođe Sinaloa kartela primio preko svog brata Huana Antonia Hernandeza.

Kilogram kokaina na ulicama grada Njujorka ovih dana doseže i do 30.000 dolara, što znači da je vrednost droge uništene u Hondurasu mogla da dostigne i 43 miliona američkih dolara.

Video: Dimna bomba, jurnjava, bacanje na pod: Filmska akcija srpske policije i zaplena 600kg droge

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    16. februar 2021 | 16:55

    Al ce ih rasplakati on tu kolicinu proizvedu na sat vremena dnevno oko 15 tona ,tako to je proizvodnja koja nestaje jer i mnoge drzave pod velom tajni zive od toga

  • Milorad

    16. februar 2021 | 17:50

    Mogu da spaljuju non-stop 24h, dzabe! toliko toga ima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA