Oštra poruka Bajdena: Biće posledica po Kinu zbog kršenja ljudskih prava

SAD će ponovo preuzeti glavnu ulogu u borbi za ljudska prava, naglasio je Bajden, dodavši da će raditi sa međunarodnom zajednicom da Kina zaštiti manjine

  • 24
Joe Biden, Džo Bajden Foto: Tanjug/AP

Predsednik SAD Džo Bajden rekao je da će biti posledica po Kinu zbog kršenja ljudskih prava, navodeći da je na ovu temu razgovarao telefonom i sa predsednikom najmnogoljudnije zemlje sveta Sijem Ðinpingom.

- Biće posledica po Kinu - poručio je Bajden tokom sinoćnjeg televizijskog obraćanja na CNN-u, a javio je Rojters, a prenosi Tanjug.

Bajden je odgovarao na pitanja koja se tiču muslimanske manjine Ujgura u zapadnoj regiji Sinđijang, dodala je agencija.

SAD će ponovo preuzeti glavnu ulogu u borbi za ljudska prava, naglasio je Bajden, dodavši da će raditi sa međunarodnom zajednicom da Kina zaštiti manjine.

- Kina se baš trudi da postane svetski lider, ali da biste postali to, morate da zadobijete poverenje ostalih zemalja. Dokle god su umešani u aktivnosti koje se kose sa osnovnim ljudskim pravima, biće im teško da postanu lideri - ocenio je Bajden.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA