≫ 

Političar brani sina koji je silovao devojčicu (12): "Njena porodica kriva jer je nije kontrolisala"

On je u postu na Fejsbuku napisao da devojčica ima "telo žene"

  • 4
Nasilje devojčica žena devojka stop Foto: Shutterstock

Desničarski političar iz Čilea izazvao je bes javnosti nakon što je branio sina (33) optuženog da je silovao 12-godišnju devojčicu, rekavši da je imala "telo žene".

Ivan Roka je čak sugerisao da su njeni roditelji morali "bolje da je zaštite", prenosi Daily mail.

Roka, odbornik opozicione desničarske političke stranke Nezavisna demokratska unija, dao je šokantnu izjavu u odbranu svog sina Jirgena Roke Aguaje (33), nakon što mu je određen pritvor zbog sumnje da je silovao devojčicu.

Nakon besnih odgovora na njegovu izjavu, Roka je rekao da je "sramotno što je on uvek taj koji plaća cenu".

Posle posete sinu u zatvoru, rekao je kako je "tragedija" što je tamo puno mladih muškaraca iz istog razloga.

Na Fejsbuku se obratio svim roditeljima mladih devojaka, prebacujući krivicu na njih kada ljude poput njegovog sina optuže za silovanje.

U postu koji je postao viralan Roka tvrdi da uprkos njenim godinama, 12-godišnja devojčica ima "telo žene" i da roditelji mladih devojčica "moraju bolje da kontrolišu" svoju decu.

Zaključio je post rekavši da roditelje koji se ne pridržavaju ovog saveta treba osuditi zbog sopstvenog lošeg izbora i smatrati neodgovornim.

Nakon besa javnosti, rešio je da govori za lokalne novine, a tokom intervjua tvrdio je da su "njegove reči izvučene iz konteksta" i da nije želeo da kaže da "mlade devojke treba kontrolisati", već da ih treba navoditi.

Njegov sin ostaje u pritvoru gde čeka suđenje.

Video: Macanović: Nije pitanje ćutanja, već šoka kada se silovanje doživi od bliske osobe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Shampita

    17. februar 2021 | 12:04

    Silovanje je silovanje bez obzira kako zrtva izgleda ili ima godina. Zrtva je mogla da bude zena od 30 god ili baba od 80 ali bi to opet bilo silovanje. posto je u pitanju maloletna osoba kazna bi trebalo da bude visa. Ali nista ne menja cinjenicu da za silovanje zrtva ne moze biti kriva.

  • Jovana

    17. februar 2021 | 12:02

    U pravu je s jedne strane, roditelji uopšte ne vode računa o tome kako vaspitaju ćerke pa tako današnje devojčice od 12, 13 god izgledaju kao da imaju 20, ali to ne opravdava čin silovanja, ako si silovao nekoga to znači da si mu najverovatnije uništio život i treba da odgovaraš. Sin mu ima preko 30 godina i ne može da se pravi naivan.

  • STOP PEDOFILIJI

    17. februar 2021 | 14:50

    Devojcica ima 12 godina a ti 33 godina,mator. Kakvo gid telo ima,niko nema pravo da siluje,napastvuje nijednu devojku,zenu a posedno ne maloletnicu. Cuj,roditelji devojcice krivi,na nemoj. Ako si sin politicara,pa sta. KASTRACIJA HIRURSKA za primer svima a pedifilima narocito

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA