Porodica šeika saopštila da je princeza Latifa u svom domu i da o njoj brine porodica. Dokaza nema

Njena porodica je potvrdila da se za "njeno visočanstvo brinu u njenom domu, da je podržava porodica i da o njoj brinu zdravstveni radnici"

  • 0
Sheikha Latifa bint Mohammed Al Maktoum

Princeza Latifa (na slici s leve strane), Foto: Profimedia/AFP

O princezi Latifi, ćerki vladara Dubaija, šeika Muhameda bin Rašida al Maktuma, "brinu se u njenom domu", saopštila je ambasada Ujedinjenih Arapskih Emirata u Londonu, prenoseći izjavu porodice. Danas je i Kancelarija UN za ljudska prava zatražila od UAE dokaze da je princeza Latifa još uvek živa, prenosi Sputnjik.

Dokazi su zatraženi pošto je BBC u utorak objavio tajno snimljen video princeze Latife, na kojem ona tvrdi da je otac, šeik Muhamed bin Rašid al Maktum, drži kao taoca od 2018. kada je pokušala da pobegne iz Dubaija.

Njena porodica je potvrdila da se za "njeno visočanstvo brinu u njenom domu, da je podržava porodica i da o njoj brinu zdravstveni radnici", navela je porodica, dodajući da video princeze koji je cirkulisao medijima i njena navodna sudbina "ne odslikavaju stvarnu situaciju".

Ranije ove nedelje, princeza Latifa dospela je na naslovne strane pošto je sa nekoliko medija u Britaniji podelila video u kom tvrdi da je drže protiv njene volje. Kako se navodi u snimku, za koji princeza tvrdi da je snimljen u kupatilu, "vila je pretvorena u zatvor".

Latifa je pokušala da pobegne iz svoje zemlje 2018. godine, uspevajući da stigne preko Omana do zapadne obale Indije. Međutim, pratile su je i uhvatile indijske snage, koje su je predale vlastima UAE. Od tada nije viđena u javnosti, sa izuzetkom zvanično objavljenih fotografija Ministarstva spoljnih poslova UAE.

Latifa nije prva princeza koja je pokušala da pobegne iz zemlje. Njena starija sestra Šamsa takođe je pokušala da pobegne, ali je i ona vraćena nazad. Nje nema u javnosti već 20 godina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA