Crni rekord u Italiji: U 2020. umrlo najviše ljudi još od Drugog svetskog rata

U Italiji je od početka pandemije korona virusa preminula 99.271 osoba, dok je zaraženo 3,02 miliona ljudi

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika slađa
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • slađa

    05. mart 2021 | 21:36

    Italijanska vlada je ignorisala, a zatim prikrila izveštaj o planu delovanja u slučaju pandemije korona virusa, zajedno sa SZO. Čini mi se da je izveštaj datiran 13. maja 2020. godine. Sve vlade koje su ignorisale širenje zaraze, ili lažirale podatke, imaju mnogo veću realnu stopu smrtnosti i obolevanja, koja se pokazuje u zvaničnim statističkim podacima o smrtnosti u populaciji, nezavisno od kovid statistike. Zašto je plan o delovanju i preventivnim merama u Italiji prikriven, nije mi jasno. A zašto ni upozorenja javnosti nisu prihvaćena još u martu a neka i zvanično u maju prošle godine, naročito u Srbiji, još je veća misterija. Jer šta je bitnije od javnog zdravlja u situaciji pandemije, ako ne prevencija i očuvanje zdravlja i života ljudi. Preovladala je potreba za bogaćenjem pojedinaca, za političkim rejtingom. To zlo je ruku pod ruku sa koronom izvršilo brutalan napad na život, na svest zajednice o solidarnosti, empatiji, ozbiljnosti, odgovornosti prema budućnosti.Prema moadima pre svega. Kao što moramo da im ostavimo čistu pijaću vodu, slobodne reke, raznovrsne biljne i životinjske vrste, plodne njive, očuvane šume, vazduh ooji he ubija već napaja kiseonikom, trebalo je da im damo primer najčasnije borbe sa ovom svetskom pošasti.Pogledajte se političari i sve vlade u oči.Niste bili dobri roditelji i niste zaslužili prelaznu ocenu.Svojim lošim ponašanjem, laganjem i političarenjem otežavali ste i onima koji su sa najvećom ozbiljnošću upozoravali i štitili sve oko sebe.

  • dago 1

    05. mart 2021 | 21:11

    Sto znaci da ce sledecih pet godina imati najmanje umrlih od drugoh svjetskog rata

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA