Navaljni u zatvoru na 100 km od Moskve, nazvao ga pravim koncentracionim logorom

Kritičar Kremlja tvrdi da ga svakog sata noću probude stražari kako bi proverili da nije pobegao

  • 11
Aleksej Navaljni Foto: Instagram/navalny

Osuđeni kritičar Kremlja Aleksej Navaljni javio se iz zatvora koji se nalazi na stotinak kilometara od Moskve, a koji je uporedio s koncentracionim logorom.

Glavni protivnik ruskog predsednika Vladimira Putina, danas zatvorenik obrijane glave, premešten je u kaznenu koloniju broj 2 (poznatu i kao IK-2) u gradu Pokrovu kako bi odslužio dve i po godine zatvora. Njegovo mesto boravka nije bilo poznato od petka kada je njegov tim javio da je premešten iz istražnog zatvora, prenosi Jutarnji.

U objavi na Instagramu Navaljni je u ponedeljak potvrdio da je premešten u IK-2 i nazvao ga "pravim koncentracionim logorom 100 kilometara od Moskve".

- Mislim da je neko odozgo pročitao Orvelovu "1984" i rekao, "Da super. Uradimo to. Obrazovanje kroz dehumanizaciju" - napisao je objavivši svoju fotografiju s kratko ošišanom kosom.

U poruci objavljenoj na Instagramu kaže da se nalazi u delu zatvora s pojačanom zaštitom. Tvrdi da je zatvorenicima čak zabranjeno psovanje - dodajući da se pravilo "strogo sprovodi". -  Možete li zamisliti zatvor u kojem se ne psuje? Užasna stvar. Ali ako se prema svemu odnosiš s humorom, onda možeš da živiš. Dakle, sve u svemu, dobro mi ide, napisao je.

Navaljni je opisao stroge uslove u zatvoru gde tvrdi da ga svakog sata noću probude stražari kako bi proverili da nije pobegao.

- I opet mirno zaspim s mišlju da postoje ljudi koji me se sećaju. Sjajno, zar ne? - napisao je.

Nadzorne kamere su svuda, sve se prati

Takođe, rekao je da još nije video nikakvo nasilje, ali da je "vrlo verovatno" da su priče o premlaćivanju istinite na osnovu "napetog držanja" drugih zatvorenika.

- Nadzorne kamere su svuda, sve se prati i na najmanji prekršaj se sastavi prijava - napisao je.

Zatvorski logor u gradu Pokrovu poznat po teškim uslovima i izolaciji, jedan je od najozloglašenijih objekata u mreži koju čini 600 zatvorskih kolonija širom Rusije.

Navaljni sa spoljnim svetom može da komunicira samo putem svojih advokata, pa nije jasno ko je danas objavio poruku na Instagramu.

Prošlog meseca izrečena mu je kazna zatvora u trajanju od dve i po godine zbog kršenja uslovne kazne iz 2014.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeljko ex JSO

    15. mart 2021 | 21:27

    A visiš na drustvenim mrežama.Ima te ko ove naše starlete,pardon pop dive!

  • Nikola

    15. mart 2021 | 21:38

    Samo uživaj u smeštaju plaćeniče,koncentracioni logor a ti preko društvenih mreža komuniciraš i šalješ slike. Zar misliš da si najpametniji a ostali svi ludi.

  • PRC

    15. mart 2021 | 22:59

    On mislio da ide u hotel. 😜

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA